Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Verstappen krijgt geen nieuwe achtervleugel na DRS-probleem GP Spanje

Max Verstappen zal dit weekend dezelfde achtervleugel gebruiken als tijdens de vorige race in Spanje. De Red Bull-coureur vreest niet voor problemen en, mochten deze er net als vorige week tóch zijn, dan maakt het in Monaco weinig uit.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het DRS-systeem bij de achtervleugel van Max Verstappen werkte tijdens het vorige raceweekend in Spanje niet naar behoren. De vleugel opende niet wanneer de Nederlander dit wel probeerde te doen, waardoor hij tijdens de kwalificatie geen tweede poging kon wagen voor poleposition. Tijdens de race keerde het probleem terug.

Verstappen bevestigde op de vrijdag in Monaco dat ze 'dezelfde vleugel' gaan gebruiken voor de Grand Prix van Monaco. De Limburger legt bij onder meer RacingNews365 uit dat hij geen probleem verwacht. "Het is nu de normale, zelfde vleugel en ik verwacht dat het probleem is opgelost. Ik hoop 't."

Minder groot probleem dan in Spanje

Mochten er toch problemen optreden met het gebruik van DRS, dan maakt het volgens Verstappen niet zo veel uit. "Gelukkig is DRS hier niet zo belangrijk, maar ik denk dat we het probleem begrijpen en een oplossing hebben gevonden", aldus de Red Bull-rijder.

Het stratencircuit van Monaco heeft maar één DRS-zone op start-finish. Bij bocht 1 is het zeer lastig om in te halen, net als op vrijwel elke andere plaats op het circuit. Op geen enkel circuit is de kwalificatie zo belangrijk als in Monaco.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt