Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt geen nieuwe achtervleugel na DRS-probleem GP Spanje

Max Verstappen zal dit weekend dezelfde achtervleugel gebruiken als tijdens de vorige race in Spanje. De Red Bull-coureur vreest niet voor problemen en, mochten deze er net als vorige week tóch zijn, dan maakt het in Monaco weinig uit.

Het DRS-systeem bij de achtervleugel van Max Verstappen werkte tijdens het vorige raceweekend in Spanje niet naar behoren. De vleugel opende niet wanneer de Nederlander dit wel probeerde te doen, waardoor hij tijdens de kwalificatie geen tweede poging kon wagen voor poleposition. Tijdens de race keerde het probleem terug. Verstappen bevestigde op de vrijdag in Monaco dat ze 'dezelfde vleugel' gaan gebruiken voor de Grand Prix van Monaco. De Limburger legt bij onder meer RacingNews365 uit dat hij geen probleem verwacht. "Het is nu de normale, zelfde vleugel en ik verwacht dat het probleem is opgelost. Ik hoop 't."

Minder groot probleem dan in Spanje

Mochten er toch problemen optreden met het gebruik van DRS, dan maakt het volgens Verstappen niet zo veel uit. "Gelukkig is DRS hier niet zo belangrijk, maar ik denk dat we het probleem begrijpen en een oplossing hebben gevonden", aldus de Red Bull-rijder. Het stratencircuit van Monaco heeft maar één DRS-zone op start-finish. Bij bocht 1 is het zeer lastig om in te halen, net als op vrijwel elke andere plaats op het circuit. Op geen enkel circuit is de kwalificatie zo belangrijk als in Monaco.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin