Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt geen updates van Red Bull, De Vries wel van AlphaTauri

Hoewel de Formule 1-teams gekeken naar de upgrades in Miami relatief voorzichtig zijn, hebben Ferrari en Aston Martin wel upgrades meegenomen. Een aantal middenveldteams, waaronder AlphaTauri, introduceren ook updates.

Red Bull heeft zelf geen nieuwe onderdelen meegenomen naar de Verenigde Staten voor de Grand Prix van Miami. Zoals eerder al door onze technisch specialist Paolo Filisetti werd benoemd, heeft Ferrari een aantal belangrijke upgrades meegenomen. Onder andere de diffuser is aangepakt en men hoopt hiermee de tweede plaats achter Red Bull vast te houden. Ook een andere grote concurrent van de Oostenrijkse renstal, Aston Martin, heeft een speciale update meegenomen voor de GP van Miami. Vanwege de extreme hitte is het koelingspakket van de AMR23 aangepast, zodat de motor en de overige systemen van de wagen niet oververhit raken tijdens de sessies.

Upgrade voor AlphaTauri-bolide De Vries

Ook Nyck de Vries en Yuki Tsunoda krijgen van AlphaTauri een aantal upgrades. Het zusterteam van Red Bull is matig begonnen aan het huidige Formule 1-seizoen en hoopt in Miami met een nieuwe voorvleugel en aanpassingen bij de sidepod inlets meer performance te halen uit de AT04. Ook bij de spiegels is er het een en ander aangepast, zoals de toevoeging van een extra vleugeltje. Haas en Alfa Romeo zijn de laatste twee teams met updates voor de Grand Prix van Miami. De Amerikaanse renstal heeft de vloer aangepast met het oog op de aerodynamische efficiëntie van de wagen. Alfa Romeo heeft de beam wing (onder de achtervleugel) aangepast specifiek gericht op dit race weekend.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"