Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen krijgt nogmaals veeg uit de pan van kritische Marko

Het was niet de Grand Prix van Turkije van Max Verstappen, dat is inmiddels wel al duidelijk en er is al het nodige over geschreven. Toch blikt Helmut Marko vijf dagen na de race in Istanbul nog even terug en is hij zeer kritisch op de besluitvorming van zijn stercoureur.

Max Verstappen had een baalweekend in Istanbul. Tot aan het laatste deel van de kwalificatie leek er echter geen vuiltje aan de lucht, maart toch ging het daarna fout. Hij greep naast de poleposition en tijdens de race gooide hij zijn eigen glazen in door een onhandige actie achter Sergio Perez.

Dat Verstappen na zijn tweede plaats in de kwalificatie boos was, begrijpt Helmut Marko volledig. "Ik kan zeker begrip opbrengen voor zijn woede, want hij wist dat hij vanaf de tweede plek niet goed van zijn lijn zou komen op zondag", zo herinnert de Oostenrijker zich in gesprek met Auto, Motor und Sport.

Vervolgens kende de Nederlander inderdaad die tegenvallende start, waarna hij tot overmaat van ramp ook nog eens vast kwam te zitten achter Sebastian Vettel. "Hij zat vast achter Seb en toen die een pitstop maakte, zag je hoe snel Max echt was", blikt hij terug, maar later ging kwam Verstappen weer vast te zitten, dit keer achter Sergio Perez.

Het ging mis. Na een fout van de Mexicaan wilde Verstappen profiteren en zat hij op de staart van de RP20, maar hij verloor de controle na een snelle knik. Niet best, oordeelt Marko. "Het was totaal verkeerd ingeschat van Max om zo dicht op Sergio te gaan rijden op het snelste punt van het circuit. Hij verloor de controle en moest nieuwe banden komen halen", zucht Marko.

De Red Bull-adviseur is nog niet klaar, want hij zag namelijk iemand die het anders aanpakte dan Verstappen, volgens Marko op de goede manier. "Toen Max aanviel was er nog geen DRS beschikbaar. Hamilton was op dat gebied sensationeel. Hij wachtte af tot er DRS kon worden gebruikt en toen haalde hij iedereen met gemak in."

"De manier waarop hij vervolgens zijn intermediate band omtoverde tot droogweerbanden en de manier waarop hij de wedstrijd uitreed, toonde aan hoeveel ervaring hij heeft", aldus Marko, die van mening is dat de coureur in Turkije het verschil heeft gemaakt.

"We waren in Turkije beter dan Mercedes als het aankwam op het opwarmen en het managen van de banden, maar de coureurs speelden ook een rol. Sommigen begrepen de banden en het circuit perfect en pasten daar hun snelheid op aan, anderen verloren hun geduld", zo deelt hij nogmaals een plaagstoot uit aan het adres van Verstappen.

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

106 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen