Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt ongevraagd advies: "Hamilton intimideren werkt niet"

Mika Hakkinen geniet met de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, en zag hoe de Nederlander afgelopen raceweekend zijn rivaal probeerde de intimideren. Volgens de voormalig F1-coureur is dat niet per se een goed idee.

Mika Hakkinen heeft zoals altijd na het raceweekend zijn mening klaar, die hij laat gelden in zijn column voor Unibet . Hij zag in Brazilië een ommekeer. "Na Mexico zei iedereen dat de titel de kant van Max Verstappen en Red Bull op ging, maar nu ziet het er heel anders uit. Daar geniet ik dit jaar van. Elk weekend kan het weer anders zijn." Lewis Hamilton kreeg een flinke tik te verduren toen hij gediskwalificeerd werd, maar volgens Hakkinen wakkerde dat het vuur alleen maar verder aan. "Hij wist zijn woede om te zetten in iets positiefs en dat gaf hem meer motivatie en determinatie. Als coureur weet je dat het het beste is om je energie om te zetten in snelheid. Emotioneel worden heeft geen zin."

Hamilton intimideren heeft 'geen zin'

De tweevoudig wereldkampioen zag hoe Hamilton razendsnel was, maar dat Verstappen er alles aan deed om de Mercedes-coureur af te stoppen. Tot intimidatie aan toe! "Max presteert op de toppen van zijn kunnen, leidt het kampioenschap en is vastberaden om Lewis achter zich te houden." "Wat er in Brazilië gebeurde in bocht vier in ronde 48 was een voorbeeld van hoe hard Verstappen bereid is om te pushen. Je stuur 'open' houden is een makkelijke manier om een rivaal te intimideren, maar het kan wel leiden tot een botsing. In dat geval weet je niet wat er zal gebeuren. Ik ben er niet zeker van dat het intimideren van Hamilton zal werken. Hij houdt van een uitdaging en het geeft hem extra focus!"

Hakkinen blij met beslissing stewards

Na het incident wilde men bij Mercedes graag een straf zien, maar de FIA liet het allemaal toe. Dat tot tevredenheid van Hakkinen. "Ik ben blij dat de wedstrijdleiding zowel Max als Lewis verder liet racen. Beide coureurs verlieten de baan en kwamen zonder schade weer terug op het asfalt." "Net als met de diskwalificatie zal het Lewis alleen maar meer motivatie hebben gegeven. Toen Michael Schumacher mij in 2000 van de baan duwde op Spa-Francorchamps, zorgde het ervoor dat ik alleen nog maar meer vastberaden was om hem in te halen. En dat werd uiteindelijk dé inhaalactie die iedereen zich herinnert", zo doelt hij op de inhaalactie op de Kemmel Straight, waarbij de twee coureurs tegelijkertijd rond achterloper Ricardo Zonta heen reden. "Met nog drie races te gaan zullen we nog meer excellente acties zien. De juiste manier om de titel te winnen is door hard, maar fair te racen, met briljante inhaalacties. Dit is zo'n geweldige titelstrijd en ik wil echt niet dat ongelukken, straffen of de stewards het eindresultaat bepalen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen