© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen krijgt party modus op nieuwe Honda-motor

Red Bull denkt in 2019 dankzij de komst van motorleverancier Honda voor het eerst over een heuse party modus te kunnen beschikken. Renault liet op dat vlak altijd te wensen over.

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Red Bull blij is met de komst van Honda. Met Renault was men wel klaar en het team grijpt elke kans aan om te vertellen hoe veelbelovend alles eruitziet nu Honda zijn opwachting maakt in Milton Keynes.

Red Bull verwacht zelfs gebruik te kunnen maken van een heuse 'party mode', iets waar in 2018 vooral Mercedes en Ferrari sier mee konden maken. Deze speciale kwalificatiesetting zorgt ervoor dat er tijdens de cruciale rondjes meer vermogen beschikbaar is en moet het team zo helpen in de strijd om de poleposition.

"De cijfers zien er goed uit. Voor het eerst kunnen we een feestje bouwen met een echte party modus", zo verklapt Helmut Marko in gesprek met Motorsport.com.

"Natuurlijk zitten Ferrari en Mercedes niet stil, maar omdat zij al zover voor liggen op de rest kunnen ze niet zo'n grote stappen maken als wij. Data laat zien dat we in buurt komen van Ferrari en Mercedes."

Overigens acht Marko het niet noodzakelijk dat de Honda-motor precies evenveel pk's uitspuwt als die van de concurrentie: "Ook toen we titels wonnen met Renault, liepen we op motorisch vlak zo'n 10 tot 15 KW (15 tot 20 pk red.) achter. Dat zijn cijfers die we op andere gebieden weten te compenseren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen