Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt steun van Formule 1-collega's

Als het aan drie van de meest succesvolle coureurs van de grid ligt, dan krijgt Max Verstappen niet alsnog een straf voor zijn acties in Brazilië. Ze vinden het onnodig dat er überhaupt iets wordt onderzocht, of dat er nu nog wordt onderzocht.

Nadat er op dinsdag nieuw bewijs opdook dat op zondag nog niet beschikbaar was, vroeg Mercedes een right of review aan voor de beslissing om Max Verstappen niet te straffen voor zijn verdedigende actie tijdens de Grand Prix van Brazilië afgelopen zondag. Op het moment van schrijven zijn de stewards aan het delibereren of ze alsnog zullen gaan kijken naar de actie van Verstappen, nadat Mercedes op donderdag met nieuw bewijs op de proppen moest komen. Waarschijnlijk zal op vrijdag bekend worden wat de stewards er mee gaan doen.

"Het is onnodig"

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel wil niet oordelen over het incident zelf. "Ik heb het niet gezien. Ik reed er zeker een ronde achter! Ik heb wel wat teruggezien, maar ze waren simpelweg aan het vechten. Het was dan ook logischerwijs het grootste gevecht dat er was!" Maar ongeacht wie er nou wel of niet schuldig is, Vettel vindt het een beetje raar dat er nu nog naar het incident wordt gekeken. De right of review snapt hij dan ook niet helemaal. "Ik ben er niet bij betrokken, maar ik denk dat het een beetje onnodig is. De tijd tik gewoon verder. Dus, wat verandert er? Lewis heeft een geweldige race gereden. Hij heeft gewonnen, hij was sneller. Dat is het."

Raikkonen snapt de ophef niet

Als je iemand een routinier, en binnenkort een veteraan kan noemen, dan is het Kimi Raikkonen wel. De man die meer Formule 1-races reed dan wie dan ook, snapt vrij weinig van alle ophef rond de persoon Max Verstappen en zijn actie van afgelopen weekend. "Ze gingen samen van de baan af. Er was niet veel aan de hand, want ze raakten elkaar niet. Er is niet veel over te zeggen. Ik heb niets geks gezien. Ik heb veel ergere dingen gezien, waar ook ik bij betrokken ben geweest. Er is veel over geschreven en het wordt veel erger gemaakt dan het is."

Ricciardo vindt het goed zo

Ricciardo laat zich niet uit over de actie van Verstappen en of deze wel of niet een straf zou hebben verdiend, maar omdat Hamilton heeft gewonnen, hoeft er voor hem niets meer aan worden gedaan. "Uiteindelijk won Lewis. Hij had de snellere auto en was de betere afgelopen zondag." "Ik denk dus niet dat de actie van Verstappen iets heeft veranderd aan de stand in het kampioenschap. Dat is een best-case scenario. Als Max de race had gewonnen, dan had Mercedes waarschijnlijk nog harder geprotesteerd."

Alonso vindt het moment verleden tijd

Ook Fernando Alonso, zo'n andere routinier en iedere zin van het woord, ziet de noodzaak niet om nogmaals naar het incident te kijken. Er is afgelopen weekend over geoordeeld, dus dan hoeft er nu ook niet meer opnieuw naar worden gekeken, oordeelt de tweevoudig kampioen. "Het is een incident van de vorige race. Dus er moet nu niks meer gebeuren. Ik weet niet precies hoe erg het was, maar als de stewards het destijds zagen als 'geen straf', dan moet het ook geen straf zijn. Meer heb ik er niet over te zeggen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez