Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Verstappen kritisch op wedstrijdleiding: "Hamilton won daar 30 keer tijd"

Max Verstappen was op Imola nog altijd niet blij met de manier waarop de tracklimits in de Formule 1 gehanteerd worden. De Grand Prix van Bahrein, waarin de baanlimieten een cruciale rol speelden, vormde het bewijs dat er iets moet veranderen.

Verstappen Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Lewis Hamilton die 29 keer buiten de lijntjes kleurde in bocht 4 en Max Verstappen die de Brit in dezelfde bocht, eveneens buiten de baan, inhaalde. Het zorgde voor een storm van kritiek en volop onbegrip bij fans, coureurs en teambazen. Waarom mocht Hamilton wel wijd gaan in bocht 4? Waarom weden andere inhaalacties, die ook deels buiten de baan plaatsvonden in die bocht, niet bestraft en Verstappens actie wel?

De Red Bull-coureur heeft een simpele oplossing voor het 'gezeik en gezeur' over de baanlimitieten: "Simpel, leg een grindbak aan of zet er een muur neer. Dat helpt enorm", aldus Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365.

"In de kwalificatie moesten we met de wielen op de kerbstones blijven. Dat deed ik ook tijdens de race. Je wil netjes rijden, maar toen hoorde ik dat Lewis het niet deed en wijd ging. Toen deed ik dat ook gedurende twee ronden en vervolgens werd dat ineens verboden."

"Ik vind niet dat je tijdens de race de regels kan veranderen. Het is toegestaan of niet", is Verstappen duidelijk.

Over zijn eigen inhaalactie buiten de baan is Verstappen kort: "Ik begrijp volledig dat die actie niet was toegestaan. Daar kan ik mee leven. Maar als je tijdvoordeel behaalt door buiten de baan te gaan en wat dan is toegestaan omdat je niemand inhaalt, dat is niet goed. Daar moeten we over praten met de coureurs en met Michael (wedstrijdleider Masi, red.)."

"Ik denk dat het rommelig was tijdens de race. In de rest van het weekend was het wel duidelijk, toen waren de track limits erg strikt en goed. Maar in de race ging Lewis 30 ronden lang wijd en won daar tijd, ik deed het twee rondjes en toen was het opeens niet meer toegestaan. Dat is wat vreemd."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

34 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto