Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen kritisch over discussie salarissen: 'Wij riskeren hier ons leven'

Max Verstappen is het niet eens met een mogelijk nieuwe structuur van de salarissen, waarover in de Formule 1 momenteel wordt gepraat. De regerend wereldkampioen legt uit dat de coureur een van de belangrijkste schakels binnen een team is en dat jong talent ook minder kansen krijgt door een maximumsalaris in te voeren.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De afgelopen weken wordt er breeduit gepraat over een nieuwe salarisstructuur in de Formule 1. Topcoureurs als Max Verstappen en Lewis Hamilton verdienen tientallen miljoenen per seizoen en een aantal partijen willen hier een stokje voor steken. Verstappen wil hier echter niets van weten en legt uit dat het meerdere nadelen heeft.

In Bakoe legt de Nederlander aan onder andere RacingNews365 uit waarom het een slecht idee is. "Het is nog een beetje vaag, niet? Ik denk dat niemand echt weet hoe we dat willen doen. Vanuit mijn kant is het helemaal verkeerd, want ik denk dat op dit moment de Formule 1 steeds populairder wordt. Iedereen verdient hierdoor steeds meer geld, ook de F1-teams."

De merkrechten en de handelsnaam 'Verstappen' is overigens ook alles behalve waardeloos: "Iedereen profiteert hiervan, dus waarom zouden de coureurs met hun intellectuele eigendommen daarvan worden weerhouden, terwijl wij de show neerzetten en ons leven riskeren? Want dat doen we uiteindelijk", aldus de Nederlander.

Verstappen ziet nadeel voor junioren

De Red Bull-rijder stipt nog een mogelijk probleem aan. "In alle juniorencategorieën kan je zien hoeveel coureurs een sponsor of geldschieter achter zich hebben, die uiteindelijk een percentage van het inkomen in mogelijk de Formule 1 of wat dan ook terug wil. Ik denk dat hier een limiet ontstaat, want zo krijgen ze nooit hun geld terug."

"Als je een soort salarisplafond invoert, dan zal dat alle juniorencategorieën ook raken. Ik denk dat je dat niet wilt hebben", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez