Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen kritisch: "We hebben iets niet goed gedaan"

Max Verstappen was de verliezer van de kwalificatie in Singapore. Daar waar hij hoopte te kunnen strijden voor de pole, moest hij toekijken hoe de Ferrari's en Lewis Hamilton ruim sneller waren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

Max Verstappen had het Grand Prix-weekend in Singapore al maanden geleden met rood omcirkeld in zijn agenda. Het stratencircuit moest de baan zijn waarop hij zijn tweede seizoenshelft goed onderweg zou krijgen, zeker nadat de races op Spa-Francorchamps en Monza teleurstellend verliepen.

Daar waar de vrijdag positief begon, werd op zaterdag al snel duidelijk dat Red Bull de plank had misgeslagen. Verstappen is dan ook kritisch na afloop van de kwalificatie: "We hebben nog geen teammeeting gehad, maar ik hoop dat niemand tevreden is. Ik ben zeker niet tevreden. Als je jezelf als vierde kwalificeert op Monza doe je het goed, maar hier moet je gewoon op de eerste startrij staan", uit hij zijn teleurstelling tegenover RacingNews365.

Het gevoel in de auto was niet slecht, maar de RB15 ging gewoon niet harder. Zo luidde de eenvoudige constatering van de Red Bull-coureur. "We hadden gewoon te weinig grip. De balans was wel goed, maar het ging gewoon niet harder."

"Het is wel teleurstellend, zeker als je kijkt naar onze prestaties hier in het verleden, maar ook als je kijkt naar Monza waar we wel competitief waren. Dan kom je naar hier en dan verwacht je dat je het goed gaat doen, maar we kwamen gewoon tekort."

Ferrari was de verrassing van de kwalificatie en de nieuwe onderdelen die de Italianen introduceerden in Singapore lijken uitstekend te werken. Volgens Verstappen is er werk aan de winkel voor Red Bull: "Ik denk dat zij het goed voor elkaar hadden, maar wij niet. Wij hebben iets niet goed gedaan, of ons niet goed genoeg doorontwikkeld ten opzichte van hun."

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

55 reacties