Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kruipt langzaam richting Hamilton op illustere F1-lijst

Max Verstappen heeft in zijn Formule 1-carrière aardig wat rondes aan de leiding mogen rijden. Dit seizoen voegt hij er genoeg ronden aan toe, waardoor hij opnieuw is gestegen in de ranglijst.

Bijna 2000 rondes, zo vaak zagen we Max Verstappen de afgelopen jaren aan de leiding over startfinish scheuren. De afgelopen race in Australië scoorde de Nederlander al aardig wat extra ronden en ook in Bahrein wist hij weer wat bij zijn totaal op te tellen, waardoor hij nu de zevende plaats in de ranglijst 'meeste ronden aan de leiding' bezet. In één race, de GP van Australië, wist hij Jackie Stewart (1919 ronden) en Jim Clark (1943 ronden) in te halen en het zal niet lang meer duren voordat hij ook Nigel Mansell voorbij is. De Red Bull-rijder reed maar liefst 1956 ronden aan de leiding van een Formule 1-wedstrijd. Toch zal het nog wel even duren voordat Verstappen bij zijn voormalige titelrivaal in de buurt komt. Lewis Hamilton staat op de eerste plaats met een zeer imposante 5447 rondjes aan de leiding van een Grand Prix, net wat meer dan zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher met 5111 rondes. Bekijk hieronder de top tien 'meeste rondes aan de leiding in de F1'.

Hamilton leidt ook in andere imposante lijst

Naast de meeste ronden aan de leiding heeft Hamilton ook een verbluffend record met maar liefst zeventien Formule 1-seizoenen waarin hij ten minste één ronde aan de leiding heeft gereden. Hiermee laat hij opnieuw Schumacher (16 seizoenen) achter zich en ook Sebastian Vettel (15 stuks) komt in de buurt. Verstappen staat hier nog niet in de top zeven, maar ook dat lijkt nog een kwestie van tijd te zijn... Bekijk hieronder het overzicht 'minstens één ronde aan de leiding in een F1-seizoen'.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"