Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft druk raceweekend voor de boeg

Dit weekend staat de iRacing 24 uur van Spa-Francorchamps op het programma. Max Verstappen is namens Team Redline van de partij. Het worden zijn eerste competitieve meters sinds zijn zware crash in de Grand Prix van Groot-Brittannië.

In de Formule 1 breekt een rustige periode aan. Tot eind augustus rijden de coureurs nog maar één Grand Prix, namelijk die van Hongarije over ruim een week. Daarna gaat de zomerstop in. Het geeft Max Verstappen mooi de tijd om weer eens een uitstapje te maken naar het simracen. De Red Bull-coureur staat namens Team Redline op de inschrijflijst voor de iRacing 24 uur van Spa-Francorchamps. Hij doet mee met een Porsche die hij deelt met de Duitser Gianni Vecchio en de Braziliaan Jeff Giassi. De race begint om 14:20 uur en is hier op deze website te volgen . Twee jaar geleden won Verstappen de race, onder andere samen met Lando Norris, al ging het in de slotfase nog bijna mis toen Verstappen problemen kende met de remmen van zijn thuissimulator. Norris nam toen snel het stuur van hem over. De beelden van dat moment bekijk je hieronder. Het simracen wordt vaak nog weggezet als iets wat ondergeschikt is aan het échte racen, maar zo ziet Max Verstappen dat allerminst. Hij racet in de sim met dezelfde mentaliteit als op het fysieke circuit, zo vertelde hij onlangs in een exclusief interview met RacingNews365 .

1281238556497805314

Remember when @Max33Verstappen broke his brakes during the last minutes of Spa? We do... 😂 Hopefully we won't get a similar panic attack during this weekends race (we probably jinxed it, haven't we?). pic.twitter.com/VhEfU5zLV8 — Team Redline (@TeamRedlineSim) July 9, 2020

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"