Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Verstappen laat daverende indruk achter in rommelige training Bakoe

Max Verstappen is de snelste man tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, gevolgd door Lewis Hamilton en Sergio Perez. De sessie werd ontsierd door drie rode vlaggen.

Verstappen FP1 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op het nog stoffige stratencircuit in Bakoe startte om 11:30 uur Nederlandse tijd de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan. Na de eerste inleidende beschietingen was Max Verstappen de snelste man, maar lang niet iedereen had al een snellere tijd neergezet. Na twaalf minuten werd daar ineens de rode vlag gezwaaid. Er lag wat debris op de baan in bocht twaalf, waardoor de sessie tijdelijk werd onderbroken.

Na die korte onderbreking ging Verstappen nog een tandje sneller en dook onder de 1:46. Charles Leclerc zag dat er nog wat tijd in de baan zat en ging ruim twee tienden sneller dan de Nederlander. Maar Verstappen liet het daar niet bij zitten en kwam uiteindelijk tot drie honderdsten. Diezelfde Leclerc zette zijn Ferrari na een klein halfuur in de muur bij bocht 15, nadat hij zijn voorwielen vol blokkeerde. Het zorgde voor een tweede rode vlag en de Monegask miste kostbare tijd door die crash.

Uitslag Eerste vrije training - Azerbeidzjan

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Derde rode vlag

Daarna pakten de coureurs de zachte banden erbij, maar de coureurs hadden opnieuw niet heel veel tijd. Franco Colapinto had in zijn Williams nog nooit in Bakoe gereden en zette uiteindelijk zijn auto, net als Leclerc, in de muur. Dat zorgde ook gelijk voor de nodige schade.

Met nog ruim tien minuten op de klok werd de baan weer vrijgegeven, waarbij Verstappen nog geen snelle tijd om de zachte banden had gereden. Lewis Hamilton had tot dat moment de snelste tijd op de klokken neergezet, gevolgd door Lando Norris, Oscar Piastri en Sergio Perez.

Na twee paarse sectoren zette Verstappen een derde groene sector neer, maar hij kwam net niet aan de snelste tijd van Hamilton. Het verschil met zijn oude rivaal was slechts 36 duizendsten. In de absolute slotfase was de Nederlander wél de snelste man, met een marge van drie tienden op de zevenvoudig wereldkampioen. Achter de twee kemphanen kwamen Perez, Norris en Carlos Sainz aan. 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull