Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen laat enkel kruimels over voor de concurrentie in Zandvoort

Sinds de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort is de Grand Prix van Nederland drie keer verreden. En ja, drie keer won Max Verstappen.

Verstappen Zandvoort wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

5 september 2021 was een feestdag in Nederland. Na een afwezigheid van 36 jaar keerde de Formule 1 terug op Zandvoort voor de GP van Nederland. Mede door de immense populariteit van Max Verstappen keerde deze GP, eindelijk, weer terug op de kalender. Voor veel coureurs was Circuit Zandvoort een onbekende baan, maar voor Max Verstappen natuurlijk niet. De inmiddels drievoudig wereldkampioen reed er in zijn  jonge jaren al vele rondjes.

Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat Verstappen de snelste was in de kwalificatie en op zondag van pole mocht starten, met achter hem Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Maar in de race hadden de Mercedes-rijders geen schijn van kans. Verstappen reed eigenlijk vrij eenvoudig weg en op ruim 20 seconden kwam Hamilton als tweede over de finish. Met de zege van Verstappen kon de terugkeer van de GP Nederland niet mooier afgesloten worden.

Een jaar later kwam Max Verstappen als wereldkampioen weer naar Zandvoort. Wederom pakte hij poleposition in zijn thuisrace, met achter hem nu het Ferrari-duo Charles Leclerc en Carlos Sainz. Wederom leek er geen vuiltje aan de lucht, maar een safetycar veranderde de situatie voor Verstappen. In ronde 55 viel Bottas stil en de safteycar kwam op de baan. Verstappen en George Russel doken de pits in voor de zachte band, terwijl Hamilton buiten bleef. Bij de herstart duurde het echter niet lang voordat Verstappen de leiding alweer in handen had, vanwege de snellere banden onder zijn Red Bull. Verstappen boekte zijn tweede zege op rij in Zandvoort en de dertigste uit zijn carrière. 

Vorig jaar kenden we natuurlijk een heel chaotisch verloop van de race in Zandvoort, met dank aan het weer. Voor de derde keer op rij reed Verstappen in de GP Nederland in de kwalificatie naar poleposition, met ruim zes tienden voorsprong op Lando Norris. Maar tijdens het begin van de race op zondag werden de hemelsluizen opengezet. Dit zorgde voor een natte start, maar Verstappen hield het hoofd koel en behield de leiding voor Norris. Die moest terrein toegeven. Zeven rondes voor het einde werd de race nog stilgelegd. Keiharde regenval zorgde voor een niet te rijden situatie. Na een fikse onderbreking volgde een herstart en Verstappen liet nog maar eens zien waartoe hij in staat is. In het restant van de race reed hij nog eens vier seconden weg bij de verrassende nummer twee Fernando Alonso.

Drie op een rij dus voor Verstappen in Zandvoort. En dit weekeinde wil hij er maar al te graag vier op een rij van maken. We gaan het meemaken.

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Azerbeidzjan 2024