Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Verstappen laat spierballen zien tijdens laatste middagsessie in Bahrein

Max Verstappen zit weer achter het stuur van de RB20 in Bahrein! De Nederlander nam het stokje over van Sergio Perez en heeft voorlopig de tweede tijd achter zijn naam staan tijdens de laatste testdag. Die tussenstand is wel een beetje vertekenend.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De laatste testochtend in Bahrein begon opnieuw chaotisch door een losgeschoten putdeksel. Het tijdsschema ging weer op de schop, waardoor vrijwel alle teams even een stapje extra moesten zetten. De lunchpauze kwam te vervallen, maar bij de meeste teams ging er wel een coureurswissel plaatsvinden. Een drukke dag voor de monteurs dus, want bij Red Bull zou Max Verstappen bijvoorbeeld de middagsessie voor zijn rekening nemen.

Uiteindelijk kwam de Nederlander iets na 13:00 uur Nederlandse tijd de baan op. Carlos Sainz had op dat moment de snelste tijd in handen, maar daar kwam snel verandering in. Verstappen nam de eerste positie over op de mediumband en was een halve seconde sneller dan Sainz. De wereldkampioen zou echter niet lang op die positie blijven staan, want Charles Leclerc, die Sainz afloste bij Ferrari, was vier tienden sneller. Belangrijke kanttekening is wel dat Leclerc zijn rappe tijden op de zachtere C5-band liet noteren.

De productiviteit van Verstappen ligt nog niet extreem hoog. De 26-jarige Nederlander staat na twee uurtjes op zestien ronden, maar geheel verrassend is dat niet vanwege het feit dat hij voornamelijk korte runs heeft gereden. De RB20 zag er onboard overigens erg stabiel uit. Haas is voorlopig het productiefste team. Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen hebben samen al 112 ronden afgelegd.

Doorgaans staat de laatste testmiddag in het teken van snellere tijden. Teams durven iets meer te laten zien en doen runs met minder brandstof, waardoor de tijden automatisch naar beneden gaan. De verwachting is dat dat de laatste twee uur niet anders zal zijn, ook omdat de omstandigheden steeds beter worden. De zon gaat onder en volgende week wordt de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein immers rond deze tijd afgewerkt.

Bekijk de tussenstand (15:10 uur) hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs