Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen laat verwoestende indruk achter bij Red Bull: "Hij verdient alle lof van de wereld"

Met een voorsprong van dertig seconden op nummer twee Lando Norris wist Max Verstappen zijn zevende Grand Prix-zege op een rij te veroveren in Hongarije. Teambaas Christian Horner is diep onder de indruk.

Het is haast normaal geworden in de Formule 1: Max Verstappen die aan het einde van de race als eerste over de meet rijdt en plaats mag nemen op de bovenste trede van het ereschavot. Toch mogen zijn prestaties niet onderschat worden, zo benadrukt teambaas Christian Horner na afloop van de GP van Hongarije, die door de regerend kampioen afgetekend werd gewonnen, tegenover Sky Sports . De Brit is namelijk diep onder de indruk van zijn pupil. "Max is een coureur die helemaal een is met zichzelf en de auto en zijn team volledig vertrouwt. Momenteel zijn we getuige van een sportman die op de toppen van zijn kunnen presteert. Het is geweldig om met hem samen te mogen werken." "Hij blijft zichzelf pushen", vervolgt Horner. "Op zaterdag was het volgens hem een ramp qua balans, maar dat pusht hem juist. Waar we op zaterdag tekort kwamen, zo profiteerden we op zondag qua balans en hadden we een geweldige raceauto."

Alle lof voor Verstappen

Met die geweldige raceauto, waar Verstappen op zaterdag nog zo teleurgesteld in was, reed de Nederlander dertig seconden weg bij nummer twee Lando Norris. "Een ongelooflijke raket", riep een jubelende Max op de radio na de race. Volgens Horner mag ook het team rond Verstappen niet vergeten worden. "Het enige wat we hebben gedaan van zaterdag op zondag is brandstof in de tank gegooid", lacht hij. "We wachtten de race af, want we wisten dat het warmer zou zijn. Max' team van engineers, met GP (Gianpiero Lambiase, zijn race-engineer, red.) en de rest achter de schermen, zij doen het zo geweldig. Ze geven beide coureurs een product waarmee ze zo'n race kunnen rijden." "Max is een hele bescheiden jongeman", vervolgt de teambaas. "Soms voelt hij zich oncomfortabel door het applaus dat hij van ons krijgt, maar hij verdient alle lof ter wereld voor de manier waarop hij momenteel aan het racen is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"