Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen lacht om opmerkingen Hamilton over Mercedes-motor

Lewis Hamilton kende een fenomenale ronde tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië. Daarbij werd hij geholpen voor de kwalificatiemodus van zijn Mercedes-motor, hoewel de Brit dat graag ontkende.

Met liefst zeven tienden voorsprong behaalde Lewis Hamilton zijn 73ste poleposition. Dit terwijl enkele minuten eerder de top drie nog binnen één tiende van een seconde stond. Vettel en Verstappen leken met Hamilton uit te gaan maken wie de pole pakte. In het beslissende rondje hadden de beide heren geen schijn van kans. Na afloop werd Hamilton tijdens de persconferentie geconfronteerd met de kwalificatiemodus van zijn Mercedes-motor. Een enginesetting waarin de motor gedurende korte tijd meer vermogen kan leveren. Ideaal om tijdens de cruciale ronden van de kwalificatie te gebruiken. De Brit ontkende het bestaan van deze 'party modus'. "We hebben bij Mercedes geen party modus. In Q2 en Q3 gebruikte ik dezelfde modus. Er is niets extra's tijdens Q3." Vettel counterde tijdens de persconferentie direct. " Wat deed je dan in je ronde daarvoor? Lewis zei het net zo snel dat ik het niet kon horen, maar nu heb ik het gehoord." Max Verstappen weet, net als Vettel, zeker dat die 'party modus' wel degelijk bestaat. "Als je het verschil in snelheid ziet tussen die twee runs, dan zie je dat hij ineens een paar kilometer per uur harder gaat", laat Verstappen aan Motorsport weten.

Gevraagd naar de reactie van Vettel tijdens de persconferentie antwoordde Verstappen dat iedereen het bestaan van de speciale modus van Mercedes kent. Hamilton weet zijn overtuigende pole aan een erg goede ronde. "Wij weten wel beter", aldus Max die de reactie van Vettel wel begreep. "Je hoeft er niet eens op te reageren, want iedereen weet dat ze die modus wel hebben."

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"