Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lacht om vragen over nieuw puntensysteem: "Dan stop ik sowieso!"

Krijgen in 2025 meer coureurs punten tijdens een Grand Prix? Daar worden discussies over gevoerd achter de schermen. Max Verstappen vindt het allemaal best.

Verstappen Miami press
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp in de Formule 1: het puntensysteem. Op dit moment krijgen tien coureurs punten na een Grand Prix, maar de kleinere teams zien liever dat dat wordt uitgebreid. Achter de schermen werd gesproken over punten voor de top 12 of zelfs voor alle coureurs die de finish passeren. 

Vooral RB-teambaas Laurent Mekies maakte zich hard voor zo'n systeem. "Wij vinden dat het fundamenteel juist is om de wijziging door te voeren. Er bestaat geen achterhoede meer. Je hebt tien hele sterke teams, met vijf teams die vliegen en een groot gevecht tussen de andere vijf teams. Voor ons is P11 poleposition in de kwalificatie en een overwinning in de race, mede omdat de betrouwbaarheid van de auto's fantastisch is. 

Wanneer Max Verstappen de vraag krijgt wat hij van het plan vindt en of hij ooit nog om luttele puntjes moet strijden, reageert hij ludiek tegenover RacingNews365. "Als ik in die situatie terecht kom, stop ik sowieso! Het probleem is uiteindelijk dat de top vijf te sterk is ten opzichte van de andere teams. Alleen kan je dan bezig blijven. Twaalf, veertien, zestien, achttien coureurs, of iedereen punten!"

Maar traditioneel moet het toch een uitdaging zijn om punten te scoren? Verstappen ziet dat tradities toch niet altijd meer gelden in de Formule 1. "Sowieso zijn er heel veel dingen aangepast. We werken ook sprintweekenden af. Maak er maar wat van!"

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'