Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lacht weer na dominante vrijdag in Japan: "Heel plezierig"

Max Verstappen meldde zich na het dramaweekend in Singapore gewoon weer bovenaan de tijdenlijsten in Japan. En dat maakt dat hij tevreden is, zéér tevreden eigenlijk.

Verstappen Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen bouwde in de eerste vrije training op Suzuka een marge op van dik zes tienden. Daar bleven in de tweede vrije training nog drie tienden van over. Verstappen staat weer bovenaan en dat doet hem goed.

Zodra hij de baan op ging voelde de wereldkampioen zich als vanouds goed in de RB19: "Vanaf de eerste meters was het heel plezierig om met de auto te rijden en zowel de korte als lange runs zagen er sterk uit."

Een goed begin is het halve werk, maar de wereldkampioen weet dat er nog uitdagingen wachten: "De bandenslijtage is heel hoog, dus dat wordt nog wel lastig tijdens de race, maar het begin van het weekend is in ieder geval goed."

Wie ziet Verstappen als zijn potentiële uitdagers? Met andere woorden: wat zag hij de andere teams doen? "Achter ons zit alles dichtbij elkaar, waarbij McLaren en Ferrari bovendien dicht achter ons staan. We zullen zien hoe dat uit gaat pakken, maar we richten ons natuurlijk op onszelf."

"We moeten onze prestaties optimaliseren en als we daar in slagen, dan moeten we hier op zaterdag voor de poleposition kunnen gaan", zo besluit hij.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Japan 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola