Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lacht zich rot na vraag journalist: "Ik durf m'n pitbox niet meer uit!"

Max Verstappen kende even een momentje tijdens de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië. Achteraf kan hij er hard om lachen, net als om een journalist die vraagt naar het incident.

Met een degelijke voorsprong van ruim twee tienden van een seconde snelde Max Verstappen naar de poleposition voor de GP van Groot-Brittannië. Even maakte hij het echter spannend, want aan het einde van Q1 crashte hij in de pitstraat bij het uitrijden van zijn pitbox.

Daardoor was er even wat paniek bij Red Bull en moest Verstappen helemaal achteraan in de rij aansluiten toen alle negentien coureurs die nog meededen zich klaar maakten voor een laatste run. Na afloop van de kwalificatie ligt de Nederlander er niet echt meer van wakker.

"Vooral Q1 was tricky", blikt hij terug. "Toen ik voor de eerste keer bij bocht vijftien aankwam, schoot ik meteen van de baan af! Het was opvallend, want bocht vijftien en zestien waren wat vochtig, maar dat kon je heel lastig zien. Je kon het eigenlijk alleen voelen. Het duurde even voordat ik daar mee om wist te gaan."

"Verder ging het er vooral om dat we gewoon onze ronden reden en niet te veel risico namen om door te gaan naar het volgende deel van de kwalificatie. Toch moesten we die laatste ronde nog neerzetten. Ik maakte dat incidentje mee in de pitstraat natuurlijk, waarbij ik mijn voorvleugel kapot maakte. Ik had wat onderstuur toen ik de pitbox uitreed. Te veel grip aan de achterkant, dus ja", lacht hij.

Hamilton

In de outlap gebruikte Verstappen zijn ellebogen om nog wat concurrenten voorbij te steken en er zo voor te zorgen dat hij ruim op tijd aan zijn laatste snelle ronde van Q1 kon beginnen. Even leek het bijna mis te gaan met Hamilton, maar de Red Bull-coureur haalt zijn schouders erbij op.

"Na dat incident moest ik een nieuwe voorvleugel laten monteren en dat betekende dat ik voor mijn laatste run helemaal achteraan reed. Die outlap was best spannend! Hier en daar haalde ik een paar man in om op tijd aan mijn ronde te kunnen beginnen. Gelukkig was het goed genoeg. Het toont maar weer aan hoe snel het mis kan gaan en je er bijna uit kan vliegen."

"Ik had dat momentje met Hamilton. Ik had namelijk erg koude banden, omdat de meeste mensen voor me een nieuwe set hadden maar ik op mijn gebruikte set was blijven staan. Daarom probeerde ik voorbij hem te komen, maar hij was zijn eigen banden aan het opwarmen. Daardoor duurde het even om wat ruimte te vinden om aan Lewis voorbij te gaan", klinkt hij nuchter.

Vertrouwen?

Tot slot wordt Verstappen gevraagd of iets vergelijkbaars hem al eens eerder is overgekomen en of dit nou gevolgen heeft voor zijn zelfvertrouwen. De tweevoudig kampioen lacht. "De muur raken in de pitstraat? Ik denk dat ik mijn pitbox nu niet meer uit durf te rijden!", zo pinkt hij een traantje weg.

"Nee, het heeft niets te maken met zelfvertrouwen. Mijn engineer vroeg me wat er gebeurde en ik zei dat ik met onderstuur te maken kreeg. Dat gebeurt nou eenmaal. De laatste keer dat ik de muur echt hard raakte was ook hier in Silverstone een paar jaar terug", wijst hij naar de crash met Hamilton in 2021. "Het is me al eerder gebeurd dat ik in de pitstraat crashte, maar niet in de Formule 1."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership