© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Leclerc en ik zijn de Hamilton en Vettel van de toekomst"

Als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel na hun actieve carrières de Formule 1 vaarwel zeggen, staat hun opvolging al klaar. Max Verstappen ziet zichzelf en Charles Leclerc als de nieuwe Hamilton en Vettel.

Max Verstappen zit stevig in het zadel bij Red Bull en Charles Leclerc lijkt te zijn voorbestemd voor een grootste carrière bij Ferrari. Op het moment dat Sebastian Vettel en Lewis Hamilton de racehelmen aan de wilgen hangen, stelt Verstappen het zich zo voor dat hij samen met Leclerc de nieuwe Vettel en Hamilton worden.

"De oudere generatie zal op enig moment de Formule 1 vaarwel zeggen. Op dat moment kunnen Charles en ik de nieuwe Vettel en Hamilton worden", zo laat de Nederlander optekenen in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

De Red Bull-coureur verwacht in 2019 al veel van de man met wie hij in de toekomst felle duels verwacht uit te vechten: "Ik zie geen reden waarom Ferrari en Leclerc dit jaar niet al om de wereldtitel zouden kunnen strijden."

Het gebrek aan ervaring in het rijden voor een topteam vormt daarin geen belemmering, aldus Verstappen: "Als ik in het eerste jaar een competitieve auto had gehad, had ik toen al mee kunnen doen in de strijd om de wereldtitel. Als de auto van Charles goed is, heeft ook hij dus een kans."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen