Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Leclerc en ik zullen nooit worden als Hamilton en Rosberg"

Wat Max Verstappen hoeft er geen ellende van te komen als hij met Charles Leclerc in één team zou zitten: "Er zou zeker respect zijn tussen ons beiden."

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de aanloop naar het Italiaanse Grand Prix-weekend gaf Ferrari-teambaas Mattia Binotto te kennen liever niet én Max Verstappen én Charles Leclerc in één team bij Ferrari te hebben. "Zo'n situatie valt nauwelijks te managen", zo zei hij.

Verstappen zelf denkt daarentegen dat hij en Leclerc prima in staat zijn om in harmonie met elkaar voor één team te rijden: "Natuurlijk zouden we beiden willen winnen, maar er zou zeker sprake zijn van respect naar elkaar toe", aldus de Red Bull-coureur in gesprek met de Gazzetta dello Sport.

"Ik begrijp de woorden van Binotto wel, maar tussen ons zou er nooit gebeuren wat er gebeurde tussen bijvoorbeeld Nico Rosberg en Lewis Hamilton bij Mercedes", vervolgt de Nederlander, die aangeeft niet per se een carrière als Ferrari-coureur ambiëren.

"Ferrari is een schitterend merk en veel coureurs willen ervoor rijden, maar ik vind het vooral belangrijk dat ik ergens kan winnen. Dan maakt het mij niet uit of die auto nu, rood, blauw, of zilvergrijs is."

Verstappen sluit echter niet uit dat hij in de toekomst ergens naast Leclerc komt te rijden: "We zijn immers allebei nog jong en hebben een lange toekomst in de Formule 1 voor ons. Zeg nooit nooit!"

Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

20 reacties

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull