Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen leert Marko een lesje: "Wed nooit tegen mij Helmut"

Max Verstappen kan de humor er wel van inzien, nadat Helmut Marko vijfhonderd euro verloor na een weddenschap met teambaas Christian Horner.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi was Helmut Marko vijfhonderd euro lichter. Waarom? Hij had niet verwacht dat Max Verstappen het na enkele tegenvallende trainingen nog tot de voorste startrij zou schoppen.

Samen met Red Bull-teambaas Christian Horner had hij een weddenschap afgesloten. Horner geloofde wel in de voorste startrij. Het werd uiteindelijk zelfs de pole voor Verstappen, die na de kwalificatie te horen kreeg dat er op zijn prestaties was ingezet.

In de persconferentie kan Verstappen er om lachen en hoopt hij dat Marko hier lering uit trekt. "Ik denk dat Helmut zijn lesje heeft geleerd. Nooit tegen mij wedden", knipoogt de drievoudig wereldkampioen.

Red Bull gokte een beetje

Verstappen zat tijdens VT1 langs de lijn omdat rookie Jake Dennis de honneurs waarnam in zijn Red Bull-bolide. In VT2 en VT3 voelde hij zich niet lekker in de RB19, maar in de kwalificatie kwam de ommekeer. Hij domineerde van begin tot eind. Hoeveel had Verstappen gegokt op weg naar de kwalificatie, maar dan qua afstelling? Toch wel een beetje, geeft hij toe.

"Het is altijd een beetje een gok, de afstelling, want je weet het niet zeker. We hadden veel dingen uitgeprobeerd op de auto die de problemen niet op leken te lossen. GP (Gianpiero Lambiase, zijn race-engineer, red.) is echter kalm gebleven, heeft veel opties bekeken en met mijn feedback is hij uiteindelijk tot een hele goede set-up gekomen voor de kwalificatie."

"Natuurlijk ben ik daar heel blij mee, maar het is altijd een beetje een gok, je weet het nooit 100% zeker. Of het missen van VT1 veel invloed heeft gehad op de problemen? Ik weet het niet, waarschijnlijk was het nog steeds lastig geweest om de afstelling voor VT2 en VT3 goed te krijgen", aldus Verstappen.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"