Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen legt eerste basis voor derde wereldtitel tijdens F1-testdag

Max Verstappen reed op dinsdag 76 ronden in de RB18, voorlopig zijn laatste meters in zijn kampioensbolide. In het proces zette hij wel alvast een eerste stap richting de titel van volgend jaar.

Verstappen 2022 Red Bull Abu Dhabi Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De derde wereldtitel van Max Verstappen is zeker geen gegeven, maar tijdens de testdag in Abu Dhabi is de Nederlander begonnen aan de jacht op zijn derde wereldtitel. Alhoewel hij in zijn auto van dit jaar reed, voelde hij de banden van volgend seizoen aan de tand.

En laten die banden nou net zo belangrijk zijn op weg naar een derde wereldtitel. Verstappen moest samen met teamgenoot Sergio Perez een auto delen, terwijl reservecoureur Liam Lawson de hele dag in de andere RB18 reed op het Yas Marina Circuit.

Verstappen: "Goede basis voor 2023"

Het nieuwe Pirelli-rubber is wat sterker bij de voorbanden, iets dat in het voordeel van Verstappen zal zijn. De Nederlander heeft namelijk graag een voorkant die scherp in kan sturen en van onderstuur is hij juist geen grote fan. De nieuwe Pirelli-banden zouden daarom op het lijf geschreven moeten zijn van Verstappen.

Maar dan moet Red Bull wel een bolide ontwikkelen die goed in harmonie is met de Italiaanse banden. Het werk van Verstappen en collega's moet daar voor zorgen, want tijdens in totaal 275 ronden verzamelde het drietal talloze belangrijke data.x Alleen kleine broer AlphaTauri reed meer ronden tijdens de testdag.

Verstappen blikt tevreden terug op de testdag, zijn laatste echte meters van het jaar. "We hebben ons programma voltooid en hebben zo een eerste basis gelegd voor volgend jaar. Volgens mij is het allemaal heel goed gegaan."

"Het is altijd mooi om op een nieuwe bandenconstructie wat ronden te kunnen rijden, maar op elk circuit gedragen de banden zich natuurlijk weer anders. Daarom is het lastig om te beoordelen allemaal. Dat gezegd hebbende is het altijd beter om iets van data te hebben dan geen enkele data. Al met al is alles normaal verlopen. Een goede dag, dus", aldus de tweevoudig kampioen.

Perez tevreden

Teamgenoot Checo Perez was na afloop ook in zijn nopjes met het verloop van zijn testochtend. "We kenden een goede morgen en hebben veel informatie verzameld voor het team en de engineers, dus ik ben tevreden met het werk dat we hebben verricht."

"De nieuwe bandencompounds zitten vrij dicht tegen die van dit seizoen aan, maar de voorkant is iets sterker dan dit jaar het geval was. Het was wel heel warm en het is nog heel vroeg in het 'seizoen', dus we hebben nog veel te leren en te analyseren", aldus de Mexicaan.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"