Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen legt trucje van Mercedes uit: "Scheelt een halve seconde per ronde"

Red Bull was de 'kampioen' van de testdagen in Bahrein, daar waar Mercedes het moeilijk had - of leek te hebben. Max Verstappen legt uit wat het trucje van Mercedes was.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Was Mercedes nu echt zoveel langzamer dan Red Bull, of was het team aan het 'sandbaggen'? Max Verstappen denkt er het zijne van, maar voor hem is duidelijk dat Lewis Hamilton er ook in 2021 gewoon weer zal staan.

Het gat tussen Hamilton en Verstappen bedroeg tijdens de testdagen een volle seconde in het voordeel van de Nederlander. Duidelijk is dat Mercedes allerminst met een lege tank reed, maar Red Bull ook niet. Ondanks dat Hamilton op de C5-band reed, een compound zachter dan het rubber waarop Verstappen zijn snelste tijd klokte, viel zijn tijd tegen.

"We kunnen op de data zien wat ze doen. Ze reden hun eerste snelle ronde met minder vermogen. Vervolgens reden ze twee rustige ronden, gevolgd door een tweede vliegende ronde. Daarin wonnen ze op motorvermogen een halve seconde", legt Verstappen uit. "Ze zijn wel degelijk snel dus."

Hamilton spinde tweemaal en Mercedes leek problemen met de achterkant van zijn wagen te hebben. Verstappen verwacht dat deze problemen niet al te groot zijn, zo laat hij Ziggo Sport weten.

"De wind was 180 graden gedraaid ten opzichte van de eerste dag en in die bocht heb je altijd wat overstuur. Daarnaast reed Lewis op gebruikte banden en zoiets kan gewoon gebeuren."

"We moeten er niet teveel achter zoeken. Misschien zat Mercedes er de eerste dag wat naast met de set-up, maar de laatste dag zag het er al veel stabieler uit. Ze hebben daarnaast twee filmdagen ingepland in Bahrein voor de eerste Grand Prix."

Aan voorspellingen waagt Verstappen zich zelden, maar hij spreekt in dit geval wel een duidelijke verwachting uit over de concurrentie. Die bestaat volgens hem maar uit een team: "Ik verwacht dat wij en Mercedes dicht bij elkaar zitten. Daarachter is het lastig voorspellen, maar ik denk dat McLaren het derde team is."

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is