Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen legt uit: "Niemand kent rangorde tot na GP China"

Hij werd keurig derde in de Grand Prix van Australië, maar volgens Max Verstappen is dat nog geen reden om hoog van de toren te blazen. In een voorbeschouwing op de volgende Formule 1-wedstrijd, die wordt gehouden in de woestijn van Bahrein, laat Verstappen zijn licht schijnen.

De 21-jarige Nederlander eindigde afgelopen zondag op het podium door als derde over de meet te komen, achter de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Het leverde Verstappen diens eerste Australische bokaal op: nog niet eerder wist de rijder van Red Bull Racing het ereschavot te bereiken in Melbourne.

In het laatste weekend van maart wordt de tweede Grand Prix van 2019 gehouden. Plaats van handeling is het Bahrain International Circuit in Sakhir, dat vlakbij de Bahreinse hoofdstad Manama is gelegen. In het verleden bleek Verstappen niet bepaald succesvol op die baan: in beide Red Bull-optredens (2017 en 2018) viel hij voortijdig uit. "De baan kan mij bekoren en het verschil tussen daglicht en de avonduren vormt een grote uitdaging voor de balans van de wagen, dat maakt het al met al een zeer interessant weekend", vertelt de Nederlander. "Je weet nooit echt waar je precies staat voorafgaande aan de kwalificatie, omdat er geen enkele sessie in vergelijkbare omstandigheden is gereden." "Het middenstuk is erg technisch, dat vind ik het mooiste gedeelte van de Bahreinse baan. Ik hoop dat we er ook dit jaar weer goed kunnen racen. Het was erg positief om in Australië het jaar te beginnen met een podiumplaats, maar laten we niet vergeten dat het circuit in Melbourne niet erg representatief voor de onderlinge verhoudingen is. Niemand weet wat de echte rangorde is, tot na de Grand Prix van China." Verstappen neemt vijftien WK-punten mee uit Australië en bezet na één van de 21 Grands Prix logischerwijs de derde plaats in de tussenstand.

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami