Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen legt uit waarom hij Red Bull in Japan 'te conservatief' noemde

Max Verstappen heeft verdere tekst en uitleg gegeven over de pikante uitspraken die hij deed na de kwalificatie voorafgaand aan de GP van Japan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Grand Prix-weekend in Japan moest voor Red Bull-Honda het hoogtepunt van het seizoen worden. In de thuisrace van motorleverancier Honda hoopte de Oostenrijks-Japanse combinatie sterk voor de dag te komen, maar het gehele weekend kwam het er uiteindelijk niet uit.

Max Verstappen sloot de kwalificatie in Suzuka af als vijfde, waarna hij zichtbaar geïrriteerd voor de camera verscheen. De Nederlander verweet zijn team te conservatief te zijn, zonder al te specifiek te vertellen waar hij precies op doelde. Een week na afloop van het Japanse GP-weekend, waarin Verstappen al na vijftien ronden uitviel, geeft hij verdere uitleg over zijn uitspraken.

"In de kwalificatie komen we sowieso te kort op de rechte stukken ten opzichte van Mercedes en Ferrari, dat weten we. Daarbovenop zat in Japan iedereen op een seconde of vijf van elkaar in de slipstream", zo begint de Red Bull-coureur zijn uitleg tegenover de camera van Ziggo Sport.

"Zij winnen daardoor dan gewoon al anderhalf a twee tienden van een seconde in de laatste sector. Het team stuurde mij echter als tweede de baan op, terwijl ook Romain Grosjean nog tussen mij en een andere topcoureur zat, waardoor ik eigenlijk mijn ronde helemaal alleen, zonder slipstream reed."

"Het was niet per se een strategische fout van het team, maar het kwam zeker niet goed uit. In het slechtste geval had ik als vijfde gekwalificeerd, maar in het beste geval hadden we de kwalificatie misschien zelfs als derde af kunnen sluiten. Dus eigenlijk hadden we niks te verliezen."

"In dat soort gevallen denk ik dat we wel wat extra risico's kunnen nemen, om op die manier hopelijk een stap te kunnen maken in de kwalificatie, zodat we dan wel eens een keer voor een Mercedes of een Ferrari aan de race kunnen beginnen", zo concludeert een licht gepeperde Verstappen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Japan 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Japan en alle verrichtingen van Max Verstappen.

3 reacties

    Breaking Red Bull verlengt contract met brandstofleverancier