Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen legt uit wat cruciaal wordt voor de overwinning in Abu Dhabi

Nog één race te gaan en het wereldkampioenschap van 2021 is beslist. Max Verstappen bekijkt waar zijn kansen liggen om zijn eerste Formule 1-titel veilig te stellen en benadrukt hoe belangrijk de zaterdag gaat worden.

Nadat Mercedes jarenlang kon domineren in Abu Dhabi doorbrak Max Verstappen deze overwinningsreeks in 2020. De Nederlander kan dan ook niet wachten op de allerlaatste race van het seizoen, al moet hij toegeven dat Red Bull nog steeds de underdog is. Mercedes kon de afgelopen races een forse inhaalslag maken op de Oostenrijkse renstal en Verstappen. "Ik ben blij om terug te zijn in Abu Dhabi, al is vorig jaar niet per se een goed referentiepunt als we naar de resultaten kijken", zo trapt de Nederlander af. "We lopen qua pace nog iets achter sinds de afgelopen races, maar hopelijk is dat het komende weekend niet meer het geval." Het vernieuwde circuit brengt volgens Verstappen een aantal nieuwe uitdagingen met zich mee. "Het Yas Marina Circuit heeft een paar veranderingen ondergaan en het circuit is nu veel sneller. Het wordt heel interessant om te zien wat dat gaat doen met de afstelling van onze auto." Verstappen weet in ieder geval wat key wordt in Abu Dhabi: "De kwalificatie is hier zeer belangrijk, dus hopelijk kunnen we daar wat winnen."

Verstappen enorm tevreden met progressie Red Bull

Ondanks dat Mercedes iets sneller lijkt te zijn in de slotfase van het seizoen kan Verstappen alleen maar blij zijn met Red Bull. "We hebben enorm veel overwinningen en geweldige momenten beleef dit jaar. Ook zijn we veel competitiever dan de jaren hiervoor. We zijn tevreden en trots op wat we tot nu toe al hebben behaald in dit seizoen", aldus de Limburger. "We staan gelijk in het aantal punten (met Lewis Hamilton in de coureursstand, red.) en ik weet dat we als team er alles aan gaan doen om dit kampioenschap te winnen. Dit wordt een bloedstollende race en we willen zo hoog mogelijk eindigen!"

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen