Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen legt uit wat de grootste uitdagingen van de RB18 zijn

Max Verstappen bekijkt, nu de RB18 is onthuld, wat de grootste uitdagingen zijn van de nieuwe generatie Formule 1-bolides.

Red Bull is het tweede Formule 1-team wat haar bolide voor komend seizoen heeft gepresenteerd. De vernieuwde reglementen zorgen voor een extra uitdaging voor teams en coureurs, zo ook voor Max verstappen. De Nederlander is benieuwd naar hoe de RB18 zal aanvoelen bij de eerste meters op het asfalt. "Ik ga de auto wat beter leren kennen, want om eerlijk te zijn weet ik niet echt hoe hij gaat aanvoelen", zegt hij na de onthulling van de RB18. "Ik kijk dus heel erg uit naar dat eerste moment wanneer je de pitstraat uitrijdt en de eerste rondes rijdt."

De grootste uitdagingen van de nieuwe F1-bolides

Verstappen legt uit wat het grootste verschil is voor een coureur ten opzichte van de voorgaande jaren. "Eigenlijk is dat het uitzicht vanuit de cockpit, met deze nieuwe banden." Pirelli introduceert komend seizoen nieuwe 18-inch banden, deze vervangen de 13-inch banden die in de afgelopen F1-seizoenen zijn gebruikt. "Bijvoorbeeld het raken van de apex in wat krappe bochten. Het is wat lastiger te besturen ook, het voelt alsof de auto iets minder grip heeft. Maar daar wen je wel aan. Dat is waar we de testdagen voor hebben, je raakt gewend aan het glijden en het blokkeren van de banden. Ik denk dat het wel goedkomt. Het is gewoon wat meer wennen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"