Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"

Max Verstappen eindigde als tweede in Miami, maar hij had ook zomaar kunnen uitvallen bij de start. Sergio Perez miste zijn rempunt voor de eerste bocht en beukte de Nederlander bijna van de baan. Verstappen had wel schade, onthult hij na afloop.

Max Verstappen kwam eens niet als overwinnaar over de streep in Miami. De Red Bull-coureur werd verslagen door een ontketende Lando Norris, die zeker in de slotfase vele malen sneller was. Verstappen vertelt bij Viaplay dat hij het Norris enorm gunt.

"Dat is natuurlijk het mooiste", vertelt Verstappen. "Uiteindelijk zag je het wel aankomen dat hij een race ging winnen. Als iemand mij moet verslaan, dan gun ik het Lando natuurlijk. Van onze kant was het teleurstellend, maar je moet ook realistisch zijn. We hadden de snelheid ook niet, vooral op de harde band."

Waar lag het gebrek aan snelheid aan? "Dat moeten we allemaal nog analyseren. Over het algemeen vond ik het in de race niet helemaal top gaan. Op de mediums ging het wel oké, maar moeizaam. Op de harde band waren we gewoon te langzaam, simpel."

Verstappen werd bij de start overigens bijna door Sergio Perez van de baan getikt. De Nederlander onthult dat hij schade had en blijft met vraagtekens achter. "Dat scheelde heel weinig en had slecht kunnen aflopen. Ik had volgens mij ook een kras op mijn diffuser. Hij remt ook vijftig meter later dan iedereen! Gelukkig is er niets gebeurd."

De Nederlander blijft nuchter onder het bijzondere safety car-moment. Norris won veel tijd omdat de safety car hem niet als leider oppikte. "Zonder safety car was het een gevecht geweest tot het einde. Volgens mij was het zeven of acht seconden, dus wij lagen voor op hem. Het helpt niet mee, maar zij waren ook gewoon sneller. We hebben wel wat werk te doen. Het was niet onze dag, dat kan gebeuren."

Bekijk het startincident hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"