Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen liet Marko even schrikken: "Godzijdank ging het toen goed"

Max Verstappen kende een uiteindelijk op papier een relatief makkelijke middag in Australië, maar wel had hij wel wat problemen met zijn starts, tot schrik van Helmut Marko.

Max Verstappen heeft tot tevredenheid van Helmut Marko de GP van Australië gewonnen. Daar waren echter drie starts voor nodig en die verliepen niet allemaal even soepel voor de Nederlander. Na de race haalt Marko opgelucht adem, want hij zag dat het twee keer niet goed ging bij zijn stercoureur. Drie maal was gelukkig voor de Oostenrijker en zijn team scheepsrecht. "Twee van onze starts waren niet bepaald de meest optimale... Bij de derde, alles beslissende kans ging het Godzijdank goed... De twee daarvoor waren slecht", zucht Marko, die niet te spreken was over de laatste rode vlag. "Het was niet nodig om de race te stoppen. Vooral die laatste racestart, wetende dat er verschillende banden waren, was niet nodig.

Fenomenaal

Al met al was het dus toch Verstappen die won, ondanks zijn mindere starts. Gevraagd door ServusTV of Verstappen en Red Bull niet veel meer marge hadden vooraan het veld, zegt de reactie van Marko genoeg. "Voor een pitstop tijdens de safety car heb je ongeveer elf à twaalf seconden nodig. Daar hebben we op ingezet." "De conclusie is dat het fenomenaal was. Kijkend naar onze statistieken nu, dan hebben we 95 overwinningen en het is de 37e overwinning voor Max Verstappen!", klinkt hij gelukkig.

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco