Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen ligt mijlenver voor op zijn generatiegenoten"

Als iemand het Lewis Hamilton in de komende jaren lastig kan maken, dan is het wel Max Verstappen. Daar zijn de F1-analisten het wel over eens.

Het is Mika Salo die de naam van Verstappen noemt als hem door de NOS gevraagd wordt wie er in zijn ogen in de komende jaren een bedreiging kan vormen voor Hamilton: "Geen enkele andere coureurs komt bij hem in de buurt. Charles Leclerc op den duur misschien wel, maar in tegenstelling tot de Monegask is Verstappen al gerijpt. Hij steekt bovendien in een bloedvorm."

Salo krijgt bijval van Johnny Herbert: "Er is maar één talent dat laat zien er klaar voor te zijn, ook al zit er soms nog wat teveel van zijn vader in. Als Verstappen nog wat minder wild en onstuimig zou worden, is hij een grote bedreiging voor de gevestigde orde. Hij ligt bovendien mijlen ver voor op zijn generatiegenoten als Esteban Ocon en Leclerc." Jacques Villeneuve krijgt door de omroep diezelfde vraag voorgelegd, maar noemt niet direct de naam van Verstappen: "Veel vangt af van wat Red Bull, Ferrari en Mercedes respectievelijk Verstappen, Leclerc en Ocon kunnen bieden. Red Bull staat met Verstappen wel wat voor op de rest."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs