Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Verstappen ligt niet wakker van Mercedes: "Zien het in Melbourne wel"

Het team van Mercedes maakt in de eerste testweek op het circuit van Barcelona een uitstekende indruk. Max Verstappen ligt echter niet wakker van de razendsnelle rondetijden en het veelbesproken DAS-systeem van zijn concurrent.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het team van Mercedes verraste vandaag in Barcelona door op jacht te gaan naar snelle tijden. Valtteri Bottas klokte een razendsnelle 1.15,7 en was daarmee slechts drie tienden verwijderd van het baanrecord. Alle voortekenen doen vermoeden dat Mercedes een dijk van een auto heeft ontwikkeld deze winter: de snelheid zit er prima in, het team legt veel meer ronden af dan de concurrentie en de hele wereld praat over het innovatieve DAS-systeem.

Max Verstappen ligt er niet wakker van. Nuchter doet hij zijn verhaal op de vrijdagmiddag in Barcelona. "Ik kijk daar niet echt naar. Iedereen werkt zijn eigen programma af en wij moeten met Red Bull zorgen dat we vasthouden aan ons eigen programma. Dan zien we in Melbourne wel waar we staan", aldus de coureur ten overstaan van RacingNews365.

Aan voorspellingen waagt Verstappen zich niet, daar is hij altijd wars van. "Ik kan wel gaan speculeren, maar dat heeft totaal geen zin. Wij moeten ons op onszelf focussen en zorgen dat ons pakket zo goed mogelijk is".

Donderdag was het innovatieve DAS-ophangingssysteem van Mercedes het gesprek van de dag in de paddock in Barcelona. Verstappen maakt zich niet druk om de vondst van Mercedes, daar waar Helmut Marko het systeem eerder als 'illegaal' betitelde. "Ik heb me daar me niet mee bezig gehouden, daar heb ik ook geen tijd voor gehad."

"Het is ook niet mijn taak, ik ben hier om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk rijden. Ik denk dat het veel belangrijker is om te zorgen dat ik goede feedback over onze auto geef. Wat er buiten de auto gebeurt laat ik over aan onze engineers."

Met medewerking van Aaron Deckers

30 reacties