Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen looft F1-optreden van landgenoot De Vries: "Dan kan je jezelf laten zien"

Nyck de Vries zal dit weekend de Grand Prix van Italië verrijden voor Williams en al tijdens de kwalificatie imponeerde hij. Max Verstappen is blij voor zijn landgenoot en hoopt dat hij er een memorabele race van kan maken.

Nadat Alexander Albon wegens ziekte onverwachts het GP-weekend van Italië niet kon verrijden werd Nyck de Vries last minute aangesteld als zijn vervanger. Met slechts één training als voorbereiding bereikte hij Q2 en versloeg hij teamgenoot Nicholas Latifi in de kwalificatie. Max Verstappen is blij voor zijn landgenoot. "Natuurlijk is het leuk voor Nyck en het is ook best prachtig dat hij in twee verschillende auto's heeft gereden in één weekend", zegt de Limburger tegen een selecte groep Nederlandse pers, waaronder RacingNews365. "Ik hoop dat hij er gewoon van gaat genieten en daarnaast zit hij ook nog in een goede auto. Die Williams kan hier ook mee in het middenveld." Met een relatief competitieve bolide kan De Vries op zondag indruk gaan maken, zo beredeneert Verstappen. "Dan kan je jezelf ook laten zien. Ten eerste hoop ik natuurlijk dat hij geniet en ten tweede hoop ik dat hij er een mooie race van kan maken." Het gebrek aan kilometers in Monza maakt volgens Verstappen niet zo veel uit. "Hij heeft hier ook in de F2 en in andere klassen gereden. Hij heeft redelijk wat ervaring om er goed doorheen te komen."

Verstappen: "Soms moet het meezitten"

Verstappen vindt zijn landgenoot duidelijk goed genoeg voor de Formule 1, maar moet ook toegeven dat je soms geluk nodig hebt om de koningsklasse te bereiken. De regerend wereldkampioen blikt terug op de kwalificatie van De Vries. "Ik heb niet precies gezien wat hij heeft gedaan ten opzichte van Latifi, maar Latifi is ook niet echt de beste referentie." "Maar je weet: Nyck wint niet voor niets de Formule E en daar rijden ook goede jongens, maar soms moet je ook het geluk hebben dat je op het juiste moment in de Formule 1 komt. Het moet soms meezitten." Het optreden van De Vries dit weekend helpt daar ongetwijfeld aan mee en achter de schermen zijn er al gesprekken gaande bij Alpine, zo heeft RacingNews365 vernomen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi