Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen looft nieuwe F1-regel, maar: "Ben nu niet ineens enthousiaster"

Nee, Max Verstappen is geen fan van de wintertests. De Nederlander weet dat het belangrijk is, maar gaat liever voor het 'echie' racen. Verstappen gaat ook in op de veranderingen aan het sprintformat en is blij dat de Formule 1 aanpassingen heeft doorgevoerd.

Verstappen front RB20 test Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen gaat met veel vertrouwen aan de eerste Grand Prix van het jaar beginnen. De Nederlander was ontzettend snel tijdens de wintertests en tankte zo zelfvertrouwen. De RB20 doet precies wat hij wil en lijkt de maatstaf te zijn.

Ook in 2024 worden er zes sprintraces afgewerkt in de Formule 1. Verstappen is op zijn zachtst gezegd geen fan van het format, maar kan wel leven met de nieuwe regels. De sprintrace wordt nu voor de kwalificatie van de hoofdrace afgewerkt én teams mogen de set-up nog aanpassen richting de Grand Prix. Verstappen vindt dat een goede ontwikkeling, al tempert hij ook de verwachtingen. De wereldkampioen staat niet ineens te springen.

"Het is een beter format als het gaat om hoe je het weekend benadert", vertelt Verstappen tegen onder meer RacingNews365. "Maar ik word nu niet ineens enthousiaster over de sprintrace zelf. Wel is het beter dat je nu de auto kan aanpassen voor de rest van het weekend en de volgorde van de sessies is ook logischer."

Wordt Verstappen wel enthousiast van de wintertests? "Nee, ik vind het niet leuk, maar ik weet dat het nodig is. Het gevoel in de auto is redelijk hetzelfde als vorig jaar en het jaar ervoor. Je hoopt dat je je programma's kan afwerken en je comfortabel voelt in de auto. Verder wil je snappen welke richting je hier moet kiezen qua set-up. Wat dat betreft was het redelijk hetzelfde, maar natuurlijk reageert elke auto een beetje anders."

Interessant

Verstappen gaf al aan dat het hem niet uitmaakt hoe de nieuwe RB20 eruitziet, zolang de auto maar snel is. Toch keek hij met interesse naar de nieuwe snufjes. "Het is interessant wat het team iedere keer weer ontwikkelt. De auto ziet er mooi uit, maar ik ben geen engineer. Ik ben hier om mijn werk te doen in de auto en zij doen hun werk door de auto te bouwen en klaar te maken."

"Tot nu toe verloopt alles zoals gehoopt", vervolgt Verstappen zijn verhaal. "De auto werkte goed. Dat is altijd een klein vraagteken als je naar het circuit gaat, maar ik moet zeggen dat dat de laatste jaren een sterk punt van ons is."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China