Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen looft nieuwe teamgenoot Van Buren: "Dat maakt hem zo waardevol"

Afgelopen week kondigde Red Bull de Nederlander Rudy van Buren officieel aan als ontwikkelings- en simulatorcoureur vanaf 2023. Max Verstappen is vol lof over de nieuwste aanwinst.

Rudy van Buren Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © 2022 Getty Images

Rudy van Buren mag zich vanaf 2023 de nieuwe test-, ontwikkelings- en simulatorcoureur van Red Bull noemen. Hoewel, nieuw... "Hij doet dit nu al tijdje in de simulator, maar dan officieus", zo verklapt Max Verstappen ten overstaan van onder andere RacingNews365 in de persconferentie voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland.

Los daarvan kennen de twee elkaar al langer: "We racen natuurlijk al langer samen in de (thuis)sim voor Team Redline. Daar hebben we al een goede band opgebouwd. We praten onderling over de nodige zaken. Soms is dat tijdens een GP-weekend wel minder, ook omdat hij dan wat drukker is (onder andere met zijn deelnamen aan de Porsche Supercup en de Duitse Porsche Carrera Cup, red.). Dan doen we ieder ons eigen ding."

Hoe kan Van Buren Verstappen ondersteunen in de Red Bull-simulator in Milton Keynes? "Ik heb uitgelegd wat ik van een auto verlang", vervolgt de wereldkampioen. "Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen rijstijl, zowel in de simulator als op het circuit, maar wat zo sterk is aan Rudy is dat hij zich kan verplaatsen in andermans rijstijl en hij weet dan ook echt wat die persoon wil. Dat is waarom hij zo van waarde is in de simulator."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"