Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen looft ongelooflijke Red Bull-prestatie: "Zelfs als je de snelste auto hebt"

Max Verstappen wist op de Hungaroring weer een overwinning te pakken. Vanzelfsprekend wordt het niet, ook na zeven overwinningen op rij niet.

Red Bull blijft records breken. Tijdens de Grand Prix van Hongarije was de pitstop van Sergio Perez de eerste stop onder de twee seconden dit seizoen. Met 1,98 seconden was Red Bull zowel op de baan als in de pitstraat het snelste team op de zondag. Tijdens de race wist het team ook een 35-jarig record van McLaren te verbreken: de meeste F1-overwinningen op rij.

Red Bull Racing heeft na de Grand Prix van Hongarije alle races in 2023 tot nu toe gewonnen. Max Verstappen won hiervan negen wedstrijden, Sergio Perez de andere twee. Op dit moment heeft het team uit Milton Keynes 12 keer achter elkaar de race gewonnen, met de Grand Prix van Abu Dhabi in 2022 meegerekend.

Momentum blijven vasthouden

Max Verstappen erkent het succes van zijn team, maar hij heeft hier ook een kleine kanttekening bij. "Natuurlijk is het heel erg leuk om met het hele team te werken en dan dit soort succes te hebben. Maar ik denk dat mensen waarschijnlijk vergeten hoe moeilijk het is om 12 keer op rij te winnen", zegt Verstappen na de race tegen onder andere RacingNews365.

Een fout is namelijk zo gemaakt, volgens de tweevoudig wereldkampioen. "Zelfs als je de snelste auto hebt. Het is makkelijk om fouten te maken, of een slecht weekend te hebben. Maar ik denk dat er tot nu toe natuurlijk weekenden waren waarin het gat wat kleiner was dan we hadden gewild, maar we hadden ook een paar weekenden waar we onszelf echt verrast hebben en een heel goede race hadden."

"Dus ja, ik hoop dat we het momentum vast kunnen houden." De 25-jarige coureur blijft hoop houden dat ze de goede prestaties dit én volgend jaar kunnen aanhouden. "Dat we blijven leren van de auto en van de updates op de auto die we meenemen tegen het einde van het seizoen en richting volgend jaar."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez