Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2021

Verstappen looft pure snelheid Mercedes: "Ik zou nóg drie tienden langzamer geweest zijn"

Max Verstappen is reëel als hij stelt dat Mercedes dit weekend op papier een maatje te groot is. Hij wijst naar de harde cijfers om dat te onderbouwen.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Eigenlijk viel het gat tussen de Mercedessen en Max Verstappen in de kwalificatie nog enigszins mee. Normaal gesproken is de Red Bull-coureur echt niet blij met P3, maar deze keer kon het hem prima bekoren. Het was immers ingecalculeerd. De auto van Mercedes past gewoon beter bij Monza dan de RB16B.

Red Bull rijdt al met minder vleugel dan Mercedes om te proberen het snelheidsverschil enigszins te compenseren, maar helemaal toereikend is dat niet: "Over het algemeen gaat Mercedes 338 kilometer per uur en wij 334 kilometer per uur. Daar zit zo'n drie tot vier kilometer per uur verschil in, maar wij rijden met minder vleugel, dus eigenlijk is dat gat nog groter."

Nóg minder vleugel zetten is geen optie, men zit al tegen de limiet, zo legt Verstappen verder uit aan Ziggo Sport: "Dan kan je net zo goed de vleugel eraf halen. Maar het is niet alleen de vleugels waar het hem in in zit, het zijn meerdere dingen. Zo komen we ook wat vermogen te kort, maar het totale pakket van de auto ligt deze baan gewoon niet", vervolgt hij.

"Maar daardoor zijn wij op andere circuits juist wel beter", vervolgt de coureur die de sprintkwalificatie vanaf P3 zal aanvangen na de kwalificatie waarin Bottas er met de snelste tijd vandoor ging: "Je zag dat Bottas die ronde alleen reed, maar als ik mijn ronde alleen had gereden, dan was ik nog eens twee à drie tienden langzamer geweest."

"Zo zie je enerzijds hoe gevoelig de auto's zijn voor een goede slipstream, maar ook hoeveel Mercedes nog over heeft. Als je hier in je eentje een poleposition-rondje kunt rijden, ben je wel echt heel sterk."

Ook interessant:

Coronel: "Russell kan het einde van de carrière van Hamilton betekenen"

Tom Coronel denkt dat de komst van Russell wel eens het einde van Hamiltons carrière in kan luiden, zo vertelt hij in de video hieronder. Verder blikt hij terug op dat geweldige weekend in Zandvoort.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken