Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen looft Red Bull na heroïsche zege: "Een uitstekende strategie"

Max Verstappen won in Hongarije, maar de Nederlander was met stomheid geslagen. Voorafgaand aan de race had hij gehoopt dat een podium mogelijk zou zijn, maar de zege.. dat leek allerminst mogelijk.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De verbazing bij Red Bull en Max Verstappen was groot. Daar waar iedereen er vanuit ging dat Ferrari de gouden kans wel zou benutten om in te lopen op Max Verstappen, pakte het helemaal anders uit. Verstappen won de race en Carlos Sainz (4e) en Charles Leclerc (6e) kwamen niet eens op het podium.

Direct na afloop werd Verstappen dan ook gevraagd of hij had durven dromen van de zege: "Niet echt. Ik had gehoopt dat ik dichtbij een podiumplaats zou komen. De omstandigheden waren erg listig, maar ik denk dat we een erg goede strategie hadden. We reageerden goed, hadden de pitstops op het juiste moment en goede outlaps. Zelfs met een 360 wist ik de race te winnen", grapte Verstappen die doelde op zijn spin.

Verstappen spinde, maar kon zijn weg zonder kleerscheuren vervolgen. De Nederlander legt uit wat het probleem was: "Ik had wat problemen met de versnellingen en de koppeling. We moesten wat settings veranderen en dat kostte wat performance. Ik denk dat me dat verraste in die bocht, maar gelukkig kon ik na een 360 verder en verloor ik maar een plekje."

"Ik heb met veel coureurs gevochten en het was erg leuk. Leclerc had het lastig op de harde banden. Het was een gekke race, maar ik ben blij dat ik gewonnen heb."

Door zijn zege heeft Verstappen nu een voorsprong van liefst 80 punten ten opzichte van Leclerc, met nog negen races te gaan.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1