Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen looft Red Bull na podium in Monaco: "Dit had ik niet verwacht"

Max Verstappen wist dat inhalen nagenoeg onmogelijk was in Monte Carlo en dat hij wat geluk nodig had om uit te lopen op Charles Leclerc. De Nederlander zag Ferrari in de fout gaan en wist alsnog uit te lopen.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Met Charles Leclerc op pole en Max Verstappen slechts op de vierde plaats, leek de GP van Monaco er een te worden van schadebeperking. Inhalen was nagenoeg onmogelijk en ook de natte baan bij de start bracht niet de voorspelde chaos.

Leclerc ging dan ook comfortabel aan de leiding, maar tot tweemaal toe verloor hij veel tijd en plaatsen door een slechte strategie van Ferrari. Zowel bij het wisselen naar de intermediates, als naar droogweerbanden was Red Bull veel scherper.

Verstappen is dan ook erg blij met zijn derde positie, waarmee hij drie punten uitloopt op Leclerc: "Ik deed het beste wat mogelijk was na de kwalificatie. Als team hebben we het strategisch goed gedaan door voor de Ferrari's terecht te komen. Het gehele team mag dan ook zeer tevreden zijn over onze zondag."

"Het was een hele hectische dag met het weer en de rode vlag, maar ik wist mijn voorsprong in het WK uit te breiden. Dat had ik zaterdagavond niet verwacht en is dus zeer positief."

Tot slot feliciteert de Nederlander zijn teamgenoot Sergio Perez: "Dit is een geweldig resultaat voor Checo. Ik ben erg blij voor hem"

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels