Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen looft voorwerk 'nieuwe' teamgenoot: "Ging eerlijk gezegd prima"

Max Verstappen blikt met een uitstekend gevoel terug op de eerste vrije trainingsdag in Abu Dhabi, ook al reed hij maar de helft van het aantal beschikbare trainingsminuten. Immers, in VT1 moest hij de auto afstaan aan Liam Lawson, voor wie de tweevoudig wereldkampioen lovende woorden over heeft.

Wat Verstappen betreft deed Liam Lawson goed voorwerk in zijn auto: "Met de afstelling van de auto zaten we goed en Liam heeft goed werk geleverd door tijdens de eerste sessie veel kilometers te maken. De auto was stabiel en dat zien we natuurlijk graag", zo wordt Verstappen gequoot door zijn eigen website.

Verstappen stapte dus pas in de middag in, maar had meteen het ritme en de smaak te pakken: "Het ging eerlijk gezegd prima en probleemloos in de tweede vrije training. We zaten er goed bij en hebben wat zaken uit kunnen proberen. Ook tijdens de long runs zag het er goed uit, dus daar zijn we blij mee."

Verstappen gewoon dik tevreden

Juist de runs in de tweede sessie waren belangrijk, want de omstandigheden vertonen door de invallende duisternis veel meer overeenkomsten met dat wat de F1-teams staat te wachten tijdens de kwalificatie en de race.

"De temperatuur tijdens de tweede training komt overeen met die in de kwalificatie, vandaar dat ik meteen voor de medium banden koos. Natuurlijk zijn er altijd zaken die beter kunnen, maar al met al ging het goed, dus daar ben ik blij mee."

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"