Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen looft voorwerk 'nieuwe' teamgenoot: "Ging eerlijk gezegd prima"

Max Verstappen blikt met een uitstekend gevoel terug op de eerste vrije trainingsdag in Abu Dhabi, ook al reed hij maar de helft van het aantal beschikbare trainingsminuten. Immers, in VT1 moest hij de auto afstaan aan Liam Lawson, voor wie de tweevoudig wereldkampioen lovende woorden over heeft.

Wat Verstappen betreft deed Liam Lawson goed voorwerk in zijn auto: "Met de afstelling van de auto zaten we goed en Liam heeft goed werk geleverd door tijdens de eerste sessie veel kilometers te maken. De auto was stabiel en dat zien we natuurlijk graag", zo wordt Verstappen gequoot door zijn eigen website.

Verstappen stapte dus pas in de middag in, maar had meteen het ritme en de smaak te pakken: "Het ging eerlijk gezegd prima en probleemloos in de tweede vrije training. We zaten er goed bij en hebben wat zaken uit kunnen proberen. Ook tijdens de long runs zag het er goed uit, dus daar zijn we blij mee."

Verstappen gewoon dik tevreden

Juist de runs in de tweede sessie waren belangrijk, want de omstandigheden vertonen door de invallende duisternis veel meer overeenkomsten met dat wat de F1-teams staat te wachten tijdens de kwalificatie en de race.

"De temperatuur tijdens de tweede training komt overeen met die in de kwalificatie, vandaar dat ik meteen voor de medium banden koos. Natuurlijk zijn er altijd zaken die beter kunnen, maar al met al ging het goed, dus daar ben ik blij mee."

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen