Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen looft voorwerk 'nieuwe' teamgenoot: "Ging eerlijk gezegd prima"

Max Verstappen blikt met een uitstekend gevoel terug op de eerste vrije trainingsdag in Abu Dhabi, ook al reed hij maar de helft van het aantal beschikbare trainingsminuten. Immers, in VT1 moest hij de auto afstaan aan Liam Lawson, voor wie de tweevoudig wereldkampioen lovende woorden over heeft.

Wat Verstappen betreft deed Liam Lawson goed voorwerk in zijn auto: "Met de afstelling van de auto zaten we goed en Liam heeft goed werk geleverd door tijdens de eerste sessie veel kilometers te maken. De auto was stabiel en dat zien we natuurlijk graag", zo wordt Verstappen gequoot door zijn eigen website. Verstappen stapte dus pas in de middag in, maar had meteen het ritme en de smaak te pakken: "Het ging eerlijk gezegd prima en probleemloos in de tweede vrije training. We zaten er goed bij en hebben wat zaken uit kunnen proberen. Ook tijdens de long runs zag het er goed uit, dus daar zijn we blij mee."

Verstappen gewoon dik tevreden

Juist de runs in de tweede sessie waren belangrijk, want de omstandigheden vertonen door de invallende duisternis veel meer overeenkomsten met dat wat de F1-teams staat te wachten tijdens de kwalificatie en de race. "De temperatuur tijdens de tweede training komt overeen met die in de kwalificatie, vandaar dat ik meteen voor de medium banden koos. Natuurlijk zijn er altijd zaken die beter kunnen, maar al met al ging het goed, dus daar ben ik blij mee."

Viaplay
x
Brown Maakt Red Bull en Horner met de grond gelijk: "Ze zijn bang voor Verstappen"