Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Verstappen maakt een verwoestende indruk: "Nog meer dan vorig jaar"

Christian Horner was afgelopen weekend zeer onder de indruk. Van meer dan alleen Max Verstappen, want ook alle Nederlandse F1-fans en het Red Bull-team kregen na afloop complimenten.

Verstappen Verhoeven Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Christian Horner had het druk tijdens het Grand Prix-weekend in Nederland, maar hij had toch nog wat tijd om van de sfeer te proeven. Hij genoot daar van, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365. "Het was alsof ik bij een rave aanwezig was, het hele weekend lang", zo lacht hij. "De sfeer was elektrisch, de passie geweldig. Het is geweldig wat sport teweeg kan brengen."

"Max is hier natuurlijk een grote held en dat is mooi om te zien. Het is fantastisch te zien dat Formule 1 zo populair is dat het zo'n grote groep mensen als hier op de been kan brengen", aldus de teambaas, die mede daarom zo onder de indruk was van de prestatie van zijn stercoureur Max Verstappen, die de pole pakte en de race won.

"Ik denk dat we niet vaak zo'n sfeer zien als hier in Zandvoort. Dat zorgt voor enorme verwachtingen van Max. Vorig jaar maakte hij al indruk op me toen hij zich daar helemaal van af wist te sluiten. Dit jaar nog meer, want hij kwam nu terug als wereldkampioen met hoge verwachtingen."

Dapper(e) Verstappen en Red Bull

De druk stond het hele raceweekend in Zandvoort vol op de Verstappen-ketel, maar de Limburger ging er volgens zijn teambaas op indrukwekkende wijze mee om. "Het hele weekend was dat het geval, zelfs na een hele lastige vrijdag waar we de eerste sessie verloren zagen gaan en de tweede sessie waarin de auto niet geweldig was."

Toch pakte Max de pole en de zege. Chapeau, aldus Horner. "Van vrijdag op zaterdag hebben we veel veranderingen doorgevoerd. De poleposition op zaterdag was dan ook indrukwekkend en de manier waarop hij op zondag heeft geracet en de manier waarop hij en het team met de druk zijn omgegaan..."

"Want wat een dappere keuze was het om de lokale held met nog twaalf ronden te gaan naar binnen te halen en de leiding weg te geven!", zo looft hij de strategen van Red Bull.

Red Bull blijft vol gaan

Met een voorsprong van 109 punten op nummer twee Charles Leclerc kan het niet meer misgaan, zo zou je zeggen. In Horners ogen echter nog wel. "Totdat het wiskundig niet meer kan, is niets zeker. Er komen nog veel races aan, maar onze voorsprong in beide kampioenschappen ziet er zeker gezond uit."

"We blijven echter elk weekend hetzelfde doen, zodat het team gefocust blijft op het werk dat we moeten doen. Als we dagen blijven hebben als op zondag in Zandvoort, dan komt het vanzelf wel goed", glimlacht de Brit, die tot slot gevraagd wordt wie hij nu als grootste concurrent ziet. Ferrari of Mercedes?

"Het ligt aan het circuit. Mercedes was in Zandvoort net als in Hongarije snel. In Singapore zullen ze weer snel zijn. Monza vormt weer een hele andere uitdaging. Daar is er veel steun voor Ferrari, wat een grote bonus is voor hen", aldus de teambaas.

Red Bull gaat in Monza vaak niet zo lekker, maar dit jaar heeft Horner er veel vertrouwen in. "Het is historisch gezien een zware race voor ons, maar gebaseerd op onze prestaties dit jaar op snelle circuits, moet Max daar kanshebber zijn."

Met een zege in Italië zou Verstappen een nieuwe stap zetten naar het absolute record van veertien zeges in een seizoen, maar daar houdt de Red Bull-coureur zich volgens zijn teambaas totaal niet mee bezig.

"Dat soort records boeien Verstappen niet. Hij begint aan elke race met het doel om te winnen, dat is wat hem drijft. Hij is niet van de statistieken en records."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'