Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen maakt eerste F1-meters met startnummer 1: "Oh, ik had het niet eens door!"

Max Verstappen heeft zijn eerste meters van het jaar gemaakt in zijn Red Bull-bolide, waarop in ieder geval in 2022 het startnummer 1 pronkt. Hij kwam er pas later achter, maar wel vond hij het prachtig om te zien.

Max Verstappen is inmiddels weer volledig gefocust op de Formule 1. Hij nam een paar weken vrij, feestte erop los, bracht tijd door met familie, maar nu is hij weer keihard aan het trainen. De Nederlander was vorige week in Oostenrijk, waar hij een Formule 1-bolide testte op het ijs. Na afloop was hij onder de indruk en had hij alleen maar meer respect gekregen voor mensen die hun geld er mee verdienen. "Ik heb wel eens ijsraces gezien en ik ben blij dat ik niet op de motor, maar veilig in mijn auto met vier wielen zat", zo doelde hij op zijn tegenspeler, ijsracer Franky Zorn. "Ik heb enorm veel respect voor ijsracers, want het is echt lastig om hem bij te houden. Het is echt gestoord! Zelf ben ik niet goed in schaatsen vergeleken met anderen in Nederland." "Voor mij is het de eerste keer op ijs met een Formule 1-bolide. Het was heel interessant. Het is heel glad en je moet heel voorzichtig zijn. Alles was koud, de remmen ook. Raceauto's zijn hier niet voor gemaakt", lacht Max.

Verstappen genoot van zijn vrije tijd

Het waren de eerste F1-meters van het seizoen voor Verstappen, die het lekker rustig aan heeft gedaan nadat hij de wereldtitel won, zo vertelt hij. "Ik heb me gewoon even niet bezig gehouden met racen en veel tijd doorgebracht met mijn familie en mijn vrienden, en ook gewoon lekker thuis geweest." "Natuurlijk ben ik nu ook bezig om me voor te bereiden op het nieuwe seizoen, maar ik ben nog niet veel bezig geweest rond Formule 1-bolides. Tot dusverre ben ik veel thuis geweest en train ik twee keer per dag. Tussendoor breng ik tijd door met familie of spring ik in mijn simulator. Lekker rustig aan, want het was vorig jaar natuurlijk een lang jaar."

Verstappen met nummer één

Omdat Verstappen wereldkampioen is, mag hij aan de start verschijnen met nummer 1 op zijn Red Bull-bolide. In Oostenrijk pronkte het nummer voor het eerst op zijn wagen. Daar moest hij achteraf wel op gewezen worden, want hij had het even gemist. "Ik had niet eens door dat hij op de auto zat joh", lacht hij. "Maar goed, hoe vaak krijg je nou de kans om te wisselen? Nummer één is het beste nummer dat er is, dus voor mij was het vanzelfsprekend om daar voor te kiezen. Hopelijk komt nummer 33 volgend jaar niet meer terug." Check hieronder de beelden van Max Verstappen on Ice!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"