Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakt korte metten met Red Bull-geruchten: "Dat zie je nu wel"

Max Verstappen is rustig, kalm en zelfverzekerd na twee geslaagde vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan. Na het raceweekend in Singapore hoopte de concurrentie misschien nog dat Red Bull geraakt was door de technische richtlijn omtrent de flexibele voorvleugels, maar nee, daar is duidelijk geen sprake van.

Verstappen Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een moeizaam weekend in Singapore kon Max Verstappen in zowel de eerste als de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Japan de snelste tijd klokken. De WK-leider heeft genoten van zijn eerste dag op het circuit van Suzuka en denkt niet meer na over de problemen een week eerder. Hij maakt zo korte metten de hoop van sommige fans, dat Red Bull door de nieuwe richtlijnen omtrent de flexibele vleugels was geraakt.

Terugblikkend op VT1 en VT2 kan Verstappen glimlachen voor de camera van Viaplay. "Over het algemeen ging het heel goed vandaag, maar je wil bepaalde dingen nog optimaliseren. Maar ja, zodra de auto op het circuit kwam, de eerste ronde, voelde het al meteen heel goed aan."

"Ik ben benieuwd naar iedereen in de kwalificatie, maar het gaat makkelijk en snel. Dan zie je wel dat Singapore een one-off was", aldus de Red Bull-coureur, die zijn team dit weekend in Japan constructeurskampioen kan maken als ze Mercedes outscoren en zorgen dat Ferrari niet flink inloopt.

Een ander onderwerp van gesprek in Japan, is de bandenslijtage. Vele coureurs klagen erover, maar Max zelf lijkt er niet van wakker te liggen. "Dat is hier altijd wel hoog. Het asfalt is best wel oud en je hebt natuurlijk veel snelle bochten. Het asfalt is heel scherp en dat slijt de banden heel erg", zo sluit de bandenfluisteraar af.

Maar heeft het nog een reden? Hieronder bekijk je het interview met Verstappen terug, gevolgd door de visie van de Viaplay-analisten.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"