Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen maakt na lang Red Bull-oponthoud weer meters, Ferrari terug aan de top

Max Verstappen heeft nog niet veel ronden gereden tijdens de vrijdagmiddag in Bahrein. Zijn team was lang aan het sleutelen aan de Red Bull RB18.

Max Verstappen reed in de ochtend een degelijke hoeveelheid van 46 ronden, maar in de middag bleef hij lang binnen staan. Red Bull had haar schermen voor de pitbox staan, wat inhield hevig gesleuteld werd. Rond de klok van half 3 Nederlandse tijd, tweeënhalf uur na het einde van de ochtendsessie, verscheen Verstappen pas weer op de baan. Was er een grote Red Bull-update te zien? Op het eerste oog niet, maar veel in beeld is de wagen nog niet geweest. Wel was er veel groene flow-viz te zien aan de achterkant van de wagen. Verstappen bleef nog niet lang achter elkaar op de baan, maar reed hele korte stints op de harde C2-band en op het moment van schrijven heeft hij in de middagsessie pas een tiental ronden gereden.

Mercedes ook nog rustig, Ferrari weer snel

Kijkend naar de concurrentie dan is ook Lewis Hamilton, die in de middag het stuurtje overnam van George Russell, rustig begonnen. Hij reed ruim twintig ronden in de eerste twee uur in de middagsessie. Op de medium C3-banden klokt hij vooralsnog de vijfde tijd. Ferrari staat niet voor het eerst tijdens de testdagen bovenaan. Sainz liet de rode banden onder zijn F1-75 schroeven en ging als eerste coureur onder de 1:34. Met een 1.33,5 is hij al sneller dan iedereen op donderdag was. Lance Stroll is de eerstvolgende in zijn kielzog. Veel meters zijn er voor AlphaTauri, waar Yuki Tsunoda bezig is met een racesimulatie. Hij staat op zo'n 103 ronden. Ocon volgt op een mooi aantal van 92.

Magnussen laat zich zien

Kevin Magnussen keerde voor het eerst sinds eind 2020 weer terug in een F1-bolide. Hij reed zijn eerste meters voor Haas en was al zo goed als even snel als Mick Schumacher vanochtend was. Williams zagen we nog niet en die zullen we vandaag ook niet meer zien, nadat de achterremmen van de FW44 in de ochtend vlam vatten en veel schade aanrichtten. De hardnekkige problemen bij McLaren blijven aanhouden en het lijkt erop dat ze slechts korte runs kunnen doen, want anders komen ze in de problemen met de remmen. Om het probleem op te lossen moeten er naar verluidt nieuwe onderdelen worden ingevlogen vanuit Groot-Brittannië. Terwijl de zon langzaam onder gaat, wordt het ook steeds stoffiger op het Bahrein International Circuit. Het lijkt erop dat er een zandstorm rondzweeft in de omgeving van het circuit. De tijd zal uitwijzen of men daar in de laatste uren van de avond nog last van zal hebben.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje