Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakt opnieuw kans op meest prestigieuze sportprijs ter wereld

Max Verstappen maakt opnieuw kans om de meest prestigieuze sportprijs ter wereld te winnen. Hij is namelijk voor de derde keer genomineerd voor een Laureus Award als Sportman van het Jaar. Ook Red Bull maakt kans op een Laureus Award.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Nederlander werd al twee keer eerder genomineerd voor deze prijs en won de award in 2022. In 2023 moest hij de award laten aan voetballer Lionel Messi. Eerder wonnen onder meer Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Michael Schumacher al de award voor Sportman van het Jaar, maar ook atleet Usain Bolt en tennissers Roger Federer en Rafael Nadal wonnen de prijs. In 2016 was Verstappen ook genomineerd in de categorie doorbraak van het jaar, toen hij op magistrale wijze de Grand Prix van Spanje wist te winnen.

In 2023 was Verstappen zeer dominant in de Formule 1 en hij won maar liefst 19 van de 22 races. Hij verbrak een aantal records, waaronder het record van Sebastian Vettel uit 2013 die negen Grand Prix achter elkaar won. Verstappen wist in 2023 tien Grand Prix-overwinningen op een rij te boeken.

Verstappen neemt het op tegen opnieuw Messi, tennisser Novak Djokovic, voetballer Erling Haaland en atleten Mondo Duplantis en Noah Lyles. Red Bull moet afrekenen met het Europese golfteam van de Ryder Cup, het Duitse basketbalteam, Manchester City, het Spaanse vrouwenvoetbalelftal en Zuid-Afrika als rugbyteam. Op woensdag 24 april worden de Laureus Awards in Madrid uitgereikt.

Ook interessant:

Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten

De balans opmaken? Een lastige opgave, maar één ding lijkt zo klaar als een klontje. Verstappen en Red Bull staan er extreem goed voor, toch Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk?

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China