Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakt zeldzame fout en vergooit kansen in GP Singapore '22

Max Verstappen en de Grand Prix van Singapore: een love story? Absoluut niet. Ook in 2022 kende de Nederlander een race met een flinke tegenslag.

XPB 1175577 Hi Res 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de Formule 1 Grand Prix van Singapore 2023 vlak voor de deur blikken we nog even terug op diezelfde race een jaar geleden. Een bewogen weekend voor Max Verstappen, dat kan wel gesteld worden. Al op zaterdag kreeg de Nederlander, die dat weekend de wereldtitel van '22 kon veiligstellen, een flinke tegenslag te verduren.

In Q3 van de kwalificatie was hij op weg naar een snellere tijd om Charles Leclerc (mogelijk) uit te dagen voor poleposition, maar in zijn allerlaatste vliegende ronde van de kwalificatie kreeg hij van Red Bull te horen dat hij zijn ronde af moest breken en de pitstraat in moest rijden. "Wát?! Waarom?!", riep hij nog over de boordradio. Later bleek dat Verstappen wel moest: er was te weinig benzine aan boord, dus was hij doorgereden, dan werd hij gediskwalificeerd uit de kwalificatie.

Verstappen kon door de teleurstellende call de GP van Singapore nog wel starten vanaf de achtste plaats, maar makkelijk werd de race niet. Met een start op intermediates kon de Red Bull-coureur knap naar voren rijden, maar bij een inhaalactie op Lando Norris maakte hij een forse inschattingsfout, zoals hieronder is te zien.

Uiteindelijk finishte Verstappen ondanks zijn fout bij een actie op Norris nog wel in de punten, mede door een fout van voormalig titelconcurrent Lewis Hamilton (zie video hieronder). Uiteindelijk werd de Nederlander zevende en finishte hij een minuut achter teamgenoot en racewinnaar Sergio Perez.

GP Singapore 2023

Wat te verwachten van de Grand Prix van Singapore 2023? Je zou denken dat Verstappen na de vorige editie alle pech heeft gehad, maar een overwinning op het lastige, fysiek zware en nu ook aangepaste circuit van Marina Bay is absoluut geen zekerheid.

Red Bull is echter wel de grote favoriet: het Oostenrijkse topteam verloor nog geen enkele race dit seizoen, met twee overwinningen voor Perez en alle andere voor Verstappen. Kan de (door sommigen verklaarde) 'koning van de straten' Perez winnen op het stratencircuit in Singapore? Dat gaan we zondag 17 september aanstaande zien! In de tussentijd is hieronder de samenvatting van de vorige editie te bewonderen.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Miami 2024