Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen test bijzondere raceauto op permanent circuit Miami

Max Verstappen zit het liefst in de racewagen. Is de wereldkampioen niet bezig met trainingen of kwalificaties voor een GP, dan zoekt hij het liefst andere uitdagingen. Zo ook in Miami de afgelopen dagen. Alles liever dan praten met de pers, zo zegt de Red Bull-coureur.

Wie de afgelopen dagen in Miami rondreed, kon zomaar Max Verstappen zien racen. De Nederlandse wereldkampioen gebruikte zijn spaarzame vrije tijd in Miami om wat te racen op de Homestead–Miami Speedway. Niet het speciaal voor de Formule 1 aangelegde circuit, maar een baan waar Verstappen wel goede herinneringen aan heeft. In 2014 won hij er namelijk zijn tweede autorace ooit. In dat jaar deed Verstappen mee aan de Florida Winter Series, bestaande uit 12 wedstrijden. Het was na het karten Verstappens eerste kennismaking met het autoracen. Hij won twee races, waaronder de laatste op de Homestead–Miami Speedway. Deze week was hij daar weer even terug, vertelt de Red Bull-coureur voorafgaand aan de GP van Miami tegen onder meer RacingNews365 . "Het was leuk. Een wagen met de achterkant van een IndyCar, met een IndyCar-motor, althans. De voorkant van de NSX GT3, een interessante combi. Er lagen wegbanden onder, dus het gleed nogal. Maar het was leuk. Als je dat soort dingen moet doen, doe ik dat liever dan ergen te moeten praten."

1653877109448744966

“The Beast” in fine voice 😍 @HondaRacingGLB 🔊 pic.twitter.com/e0h3grDfq2 — Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) May 3, 2023

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"