© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen mag niet skiën van Red Bull: "Nemen geen enkel risico"

09 dec. 2018 13:34 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen gaat een rustige winter tegemoet. De Nederlander gaat genieten van enkele weken vakantie en doet het daarbij rustig aan.

Max Verstappen stond in het verleden met regelmaat op de lange latten, maar werkgever Red Bull heeft dit verboden. Het team wil niet dat haar coureurs risico's nemen buiten het circuit. Eerder werd al duidelijk dat een MotoGP-test er voor de Nederlander niet inzit.

De komende weken kan Verstappen het lekker rustig aan doen, na een enerverend en intensief seizoen, zo laat hij in gesprek met Ziggo Sport weten. "Ik ben redelijk vrij tot en met begin januari. Daarna is het gewoon weer serieus trainen. Het is fijn om twee of drie weken thuis te zijn en dan ook lekker te eten en te drinken. Maar ik mag niet aankomen, want dat duurt te lang om de kilo's er weer af te krijgen."

Begin januari begint de intensieve voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ondanks de trainingsuren zijn eventuele kerstkilo's niet snel verdwenen. "Het duurt zeker twee tot drie maanden om een paar kilo eraf te krijgen. Dan zijn die kilo's er tijdens de wintertest net eraf. Een kilo of twee mag ik maximaal aankomen."

Daar waar veel Formule 1-coureurs gaan skiën in de winter, zit dat er voor Verstappen niet in. "We gaan niet meer skiën, dat mag niet van Red Bull. We nemen geen enkel risico, want volgend jaar wordt een heel belangrijk jaar voor ons. Ik begrijp dan ook dat ze geen risico’s willen nemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen