Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen meer dan tevreden met de RB18: 'Je ziet die twinkeling in zijn ogen'

Max Verstappen was de snelste coureur van de Formule 1-testdagen. Op de laatste dag van de wintertests was er geen enkele Red Bull-medewerker die geen glimlach op zijn of haar gezicht had: gaat de Nederlander komend jaar op jacht naar zijn tweede titel?

Verstappen Red Bull Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Slechts één week krijgen de Formule 1-teams om de bolides na de testdagen te perfectioneren voor de eerste Grand Prix van het jaar. Waar meerdere teams kampten met problemen qua betrouwbaarheid en porpoising, verliepen de tests bij Red Bull vrijwel vlekkeloos. De vreugde was duidelijk merkbaar bij de Oostenrijkse renstal.

De brede glimlachen zeggen veel over de stand van zaken bij Red Bull, daar zijn Viaplay-expert Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers het over eens. In de nieuwste podcast van RacingNews365 bespreken ze de kansen van Verstappen in 2022. "Max reed de snelste tijd en iedereen was aan het lachen in de pitbox", zo trapt Dimmers af. "Dat zie je normaal nóóit, tenzij hij pole pakt!"

Verstappen op grote voorsprong van de kleinere teams?

Verstappen klokte in Bahrein, op de laatste dag van de tests, de snelste tijd van het veld. Zijn rondetijd (1:31.720) was ruim een halve seconde sneller dan de P2-tijd van Charles Leclerc, maar tijdens de testdagen laat geen enkel team álles zien. "Niemand behalve Red Bull weet hoeveel er in die brandstoftank zat", benadrukt Dimmers.

"En die was natuurlijk absoluut niet leeg, dat weet ik 100% zeker. Ze hebben ondertussen ook gekeken en een inschatting gemaakt van wat Mercedes en Ferrari aan boord hadden. Helmut Marko zei nog: die upgrade heeft ons een halve seconde gegeven."

Coronel haakt in en vindt dat de halve seconde ook bij Mercedes makkelijk gevonden kan worden. "Bij de data van Mercedes zag je dat ze aan het einde van het rechte stuk van het gas af gingen, dus daar zit ook nog wel een halve seconde. Het is allemaal één groot spel", aldus de autocoureur.

Coronel: 'De gretigheid en vechtersmentaliteit is er!'

De reglementen van 2022 moeten het veld dichter bij elkaar brengen, maar Dimmers verwacht tijdens de eerste races van het seizoen nog grote verschillen. Verstappen blijft echter in de voorhoede, daar is de F1-expert van overtuigd. "Ik geloof niet dat Mick Schumacher binnen twee seconden kwalificeert van Max."

Coronel vervolgt: "Eén ding is in ieder geval zeker. Max, Red Bull, ze lachen allemaal. Je ziet die twinkeling in zijn ogen! De gretigheid en vechtersmentaliteit is er."

Dit was volgens de Viaplay-analist duidelijk te zien aan de rondetijden, al was dit volgens hem overbodig. "Waarom moet je zó veel sneller zijn? Dat is helemaal niet nodig!", aldus Coronel. "Maar nee, gewoon: 'Bam! Kom maar op jongens, ík daag jullie uit!'"

Beluister de gehele RN365 Formule 1 podcast hieronder!

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem