Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen meer dan tevreden met de RB18: 'Je ziet die twinkeling in zijn ogen'

Max Verstappen was de snelste coureur van de Formule 1-testdagen. Op de laatste dag van de wintertests was er geen enkele Red Bull-medewerker die geen glimlach op zijn of haar gezicht had: gaat de Nederlander komend jaar op jacht naar zijn tweede titel?

Slechts één week krijgen de Formule 1-teams om de bolides na de testdagen te perfectioneren voor de eerste Grand Prix van het jaar. Waar meerdere teams kampten met problemen qua betrouwbaarheid en porpoising, verliepen de tests bij Red Bull vrijwel vlekkeloos. De vreugde was duidelijk merkbaar bij de Oostenrijkse renstal. De brede glimlachen zeggen veel over de stand van zaken bij Red Bull, daar zijn Viaplay-expert Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers het over eens. In de nieuwste podcast van RacingNews365 bespreken ze de kansen van Verstappen in 2022. "Max reed de snelste tijd en iedereen was aan het lachen in de pitbox", zo trapt Dimmers af. "Dat zie je normaal nóóit, tenzij hij pole pakt!"

Verstappen op grote voorsprong van de kleinere teams?

Verstappen klokte in Bahrein, op de laatste dag van de tests, de snelste tijd van het veld. Zijn rondetijd (1:31.720) was ruim een halve seconde sneller dan de P2-tijd van Charles Leclerc, maar tijdens de testdagen laat geen enkel team álles zien. "Niemand behalve Red Bull weet hoeveel er in die brandstoftank zat", benadrukt Dimmers. "En die was natuurlijk absoluut niet leeg, dat weet ik 100% zeker. Ze hebben ondertussen ook gekeken en een inschatting gemaakt van wat Mercedes en Ferrari aan boord hadden. Helmut Marko zei nog: die upgrade heeft ons een halve seconde gegeven." Coronel haakt in en vindt dat de halve seconde ook bij Mercedes makkelijk gevonden kan worden. "Bij de data van Mercedes zag je dat ze aan het einde van het rechte stuk van het gas af gingen, dus daar zit ook nog wel een halve seconde. Het is allemaal één groot spel", aldus de autocoureur.

Coronel: 'De gretigheid en vechtersmentaliteit is er!'

De reglementen van 2022 moeten het veld dichter bij elkaar brengen, maar Dimmers verwacht tijdens de eerste races van het seizoen nog grote verschillen. Verstappen blijft echter in de voorhoede, daar is de F1-expert van overtuigd. "Ik geloof niet dat Mick Schumacher binnen twee seconden kwalificeert van Max." Coronel vervolgt: "Eén ding is in ieder geval zeker. Max, Red Bull, ze lachen allemaal. Je ziet die twinkeling in zijn ogen! De gretigheid en vechtersmentaliteit is er." Dit was volgens de Viaplay-analist duidelijk te zien aan de rondetijden, al was dit volgens hem overbodig. "Waarom moet je zó veel sneller zijn? Dat is helemaal niet nodig!", aldus Coronel. "Maar nee, gewoon: 'Bam! Kom maar op jongens, ík daag jullie uit!'" Beluister de gehele RN365 Formule 1 podcast hieronder!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden