Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen meldt zich nu bij de stewards in Qatar

Max Verstappen moet zich op dit moment melden bij de stewards van de FIA voor een incident tijdens de kwalificatie in Qatar. Mogelijk krijgt de Nederlander nog een gridstraf voor de race van vanmiddag.

Aan het einde van Q3 in de kwalificatie op het Losail International Circuit kreeg Pierre Gasly een klapband, waarna hij zijn bolide moest parkeren op het lange rechte stuk richting start/finish. Max Verstappen was echter nog bezig met een snelle ronde en verminderde geen vaart toen hij langs de gestrande bolide van Gasly reed. Langs het rechte stuk werd er in het geval van Verstappen al met dubbele gele vlaggen gezwaaid, wat betekent dat er vaart geminderd moet worden. De Nederlander deed dit niet en moet zich hiervoor verantwoorden bij de stewards van de FIA. Mogelijk krijgt hij hiervoor nog een gridstraf, waardoor hij de GP van Qatar niet vanaf P2 zal starten.

Meerdere coureurs moeten zich melden bij FIA

Niet alleen Verstappen moet zich melden bij de stewards. Ook Valtteri Bottas en Carlos Sainz moeten zich na de Nederlander melden bij de FIA. In hun geval ging het niet om het negeren van dubbele gele vlaggen, maar om een enkele gele vlag. Mochten er straffen komen, krijgen Bottas en Sainz dus waarschijnlijk een lagere straf. De gele vlaggen werden naast het circuit gezwaaid, maar op het dashboard van de coureurs was geen waarschuwing te zien. Mede hierdoor is het onderwerp nog ter discussie en zal nog moeten blijken of er daadwerkelijk een straf komt. Dit kan bijvoorbeeld een gridstraf van drie of vijf plaatsen zijn.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'